Nieuwe video’s met iPhone 5S in champagne en grafiet

Twee nieuwe video's tonen de champagne- en grafietkleurige iPhone 5S. Het zijn twee nieuwe kleuren voor de high-end iPhone.

champagneNa een tweet van het officiële Champagne-comité kun je je afvragen: mag dat eigenlijk wel, een champagnekleurige iPhone? Maar wie maakt zich druk over hoe Apple de kleur gaat noemen? Belangrijker is dat het er goed uitziet. Twijfel je nog of goud/champagne misschien iets te opzichtig is, dan is er nu een nieuwe video waarin de kleuren champagne en grafiet onderling worden vergeleken. Een andere video toont de zwarte en grafietkleurige versie van de iPhone 5S.

De video van TLD hieronder is eigenlijk best aardig van opzet. De maker van het filmpje vertelde dat hij zijn iPhone 5 wilde vervangen door champagnekleurige onderdelen, die immers al een tijdje circuleren. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan, want de iPhone 5S is intern totaal anders ingedeeld. Een ander formaat van de batterij en andere plaatsing van onderdelen maken het onmogelijk om de champagne achterklep te monteren op een iPhone 5. Er zijn natuurlijk al meer foto’s en video’s verschenen van de champagne-variant (eerder deze week hadden we al een champagne-video), maar dit filmpje van TLD geeft best een goed overzicht van de verschillen in behuizing en het verschil tussen de iPhone 5 en iPhone 5S waarop de componenten in de behuizing zijn weggewerkt. En er is goed nieuws voor mensen die altijd batterijduur tekort komen: het logic board is kleiner geworden om meer plaats te maken voor de batterij.

Grafiet of zwart?

Een paar dagen geleden doken ze opeens op: geruchten over een nieuwe kleur voor de iPhone 5S. Grafiet is lichter van kleur dan de huidige combinatie zwart met leisteen (slate) accenten en donkerder van kleur dan de witte iPhone met zilverkleurige achterkant. Wie nog twijfelt tussen zwart en grafiet, kan terecht bij onderstaand filmpje, dat na wat inleidend gebabbel pas na 2:00 minuten interessant wordt. BestTechInfo heeft via Sonny Dickson onderdelen bij een Chinese fabrikant besteld: de achterklep van de nieuwe iPad mini en de achterklep van een grafiet iPhone 5S.

Duidelijk is te zien dat de iPhone 5S in grafiet lichter van kleur is dan de huidige zwarte variant. Overigens is nog steeds niet uit te sluiten dat het hierbij gaat om een prototype-behuizing. De eerste gelekte prototypes van de zwarte iPhone 5 waren ook iets lichter van kleur dan het uiteindelijke product. Duidelijk is wel dat de iPhone 5S dezelfde vorm behoudt, zodat je je huidige hoesjes kunt blijven gebruiken. Behalve wanneer ze een uitsnede hebben voor de camera, want de dubbele ledflitser heeft een iets andere vorm dan de huidige enkelvoudige flitser. Op 10 september weten we meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2013, 8:34
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen champagne, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.