Nieuwe versie Redsn0w beschikbaar: jailbreak en unlock voor iPhone en iPod touch met OS 3.0 (Windows en Mac)

Het iPhone Dev Team heeft een nieuwe versie van redsn0w beschikbaar gesteld. Hiermee kun je je eerste generatie iPhone unlocken en je iPhone 3G (simlockvrij) en iPod touch 1G en 2G jailbreaken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

sneeuwkristallenVandaag heeft het iPhone Dev Team een nieuwe versie van Redsn0w beschikbaar gesteld. Voorheen was deze software bedoeld om de iPod touch 2G te jailbreaken, maar de functionaliteit is nu breder. Redsn0w is geschikt om alle modellen van de iPhone en iPod touch te jailbreaken, met uitzondering van de iPhone 3G S. Het tool kan bovendien de eerste generatie iPhone (2G) unlocken, mocht je dat nog niet eerder hebben gedaan.

Waarschuwing: ga niet aan de slag voordat je de waarschuwingen hebt gelezen bij het iPhone Dev Team: Red Snow in June. Let ook op dat er inmiddels een bugfix uit is.

Redsn0w is NIET geschikt voor iPhone 3G’s waarop yellowsn0w is toegepast om de simlock te verwijderen. Daarvoor heb je ultrasn0w nodig, de iPhone 3G operator-unlock die binnenkort beschikbaar komt via Cydia en Icy.

Heb je een originele iPhone van de eerste generatie, dan werkt redsn0w ook op dat toestel.

Om Redsn0w te gebruiken ga je download je de benodigde bittorrentversie:

Er is ook een lijstje met downloadlinks beschikbaar voor mensen die geen bittorrent gebruiken. Raadpleeg hiervoor de post van iPhone Dev Team.

Om Redsn0w te gebruiken upgrade je je iPhone of iPod touch naar firmware 3.0. Daarna gebruik je redsn0w om het apparaat te jailbreaken en activeren. Bij de eerste generatie iPhone zal dan ook meteen een unlock worden doorgevoerd.

Gisteren kwam PwnageTool voor de Mac uit, een tool waarmee je je eigen custom firmware kunt maken en de iPhone kunt jailbreaken. Deze is net als redsn0w niet geschikt voor iPhone 3G’s die oorspronkelijk een simlock hadden. Om die te kunnen jailbreaken en unlocken zul je moeten wachten op ultrasn0w.

Voor vragen en support kun je terecht op ons forum, bijvoorbeeld hier: Redsn0w 0.7 voor firmware 3.0.

Douwe zag het als eerste, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:35
Categorie Jailbreak
Onderwerp jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.