Jailbreak voor iPhone OS 3.0 (PwnageTool Mac) beschikbaar

Het iPhone Dev Team staat op het punt om PwnageTool voor de Mac vrij te geven. Met PwnageTool kun je een jailbreak uitvoeren voor iPhone OS 3.0.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pwnageHet iPhone Dev Team heeft PwnageTool voor de Mac vrijgegeven. Met PwnageTool kun je een jailbreak uitvoeren bij iPhone OS 3.0. Het benodigde downloadbestand staat al op The Pirate Bay; directe downloadlinks zijn op het DevTeam-blog te vinden.

Het iPhone Dev Team gaat de jailbreaktools gefaseerd uitbrengen, vanwege een aantal bugs en onverwachte wijzigingen. Ze beginnen nu met PwnageTool voor Mac OS X. QuickPwn voor Mac en Windows zullen spoedig volgen.

Gebruik je een iPhone 3G met yellowsn0w en heb je een toestel dat oorspronkelijk niet simlockvrij was (dus je hebt yellowsn0w nodig om te kunnen bellen), dan mag je PwnageTool op dit moment nog NIET gebruiken. Doe je dat wel, dan zal je baseband worden gelocked zodat je alleen nog de officiële operator in jouw land kunt gebruiken (in Nederland dus T-Mobile). Ultrasn0w zal zeer spoedig via Cydia en Icy beschikbaar komen.

Heb je een eerste generatie iPhone dan werkt de 3.0 unlock met deze versie van PwnageTool.

Yellowsn0w werkt momenteel NIET met de basebandversie die aanwezig is in iPhone OS 3.0. Als je je iPhone 3G wilt unlocken én OS 3.0 wilt installeren, dan moet je nog even geduld hebben tot ultrasn0w beschikbaar is. Ultrasn0w werkt met alle iPhone 3G’s, maar niet met de iPhone 3G S.

Samengevat:

  • PwnageTool werkt NIET op de iPhone 3G S.
  • PwnageTool werkt WEL op de eerste generatie iPhone, de iPod touch 1G en de iPhone 3G (maar pas op bij iPhone 3G’s die van oorsprong een simlock hadden, zie hierboven).

Hieronder lees je wat je moet doen:

Van oorsprong simlockvrije iPhone 3G

Heb je je iPhone simlockvrij in de winkel gekocht en was deze van oorsprong simlockvrij (bijvoorbeeld toestellen uit België, Italië, Tsjechië) dan is je toestel al unlocked. Je hoeft je daarom niet druk te maken over een baseband-update. Upgrade naar OS 3.0 via iTunes 8.2 en gebruik daarna PwnageTool om een ipsw-bestand te maken. Vervolgens installeer je dit op je iPhone om een jailbreak uit te voeren.

iPhone 3G met later verwijderde simlock

Gebruik PwnageTool op dit moment niet. Wacht op ultrasn0w.

Eerste generatie iPhone (ook wel: iPhone 2G)

Het is niet nodig om te upgraden naar 3.0, maar je moet wel zorgen dat je het firmwarebestand van 3.0 op je computer hebt staan. Gebruik PwnageTool om een ipsw-bestand aan te maken en de iPhone te jailbreaken.

iPod touch 1G

Update naar OS 3.0 in iTunes 8.2 en gebruik daarna PwnageTool om de jailbreak uit te voeren.

iPod touch 2G

Gebruik geen PwnageTool, maar Redsn0w (maar niet voor OS 3.0, alleen voor oudere firmwares!).

Meer info: iPhone Dev Team – trois, drei, три, három!
Download: http://thepiratebay.org/torrent/4963802/PwnageTool_3.0.dmg

Dank aan alle tipgevers: Maxim, Michel, Icefire, Kevindw, Rikfrombelgium, Nico, Bram, @Woeffie, @iMario en Salih

Voor vragen en support kun je terecht op ons forum:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:35
Categorie Jailbreak
Onderwerpen iphone dev team, pwnage tool

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.