iPhone OS 3.0: contacten in landscape, auto-WiFi, MobileMe

In iPhone OS 3.0 zijn weer nieuwe ontdekkingen gedaan: automatisch inloggen op Wi-Fi-netwerken, gegevens samenvoegen in MobileMe en landscape-weergave in de contactapplicatie.

merge mobilemeNog steeds zijn we niet klaar met het ontdekken van allerlei kleine vernieuwingen van iPhone OS 3.0. Zo blijkt het mogelijk om bestaande bookmarks, contacten en andere gegevens die al op je iPhone staan samen te voegen met de data van je MobileMe-account (zie screenshot).
Voorheen moest je de gegevens laten overschrijven of de bewerking annuleren, maar je kon ze niet simpelweg samenvoegen. Dat is in iPhone OS 3.0 beter geregeld.

mobileme uploadEen andere nieuwe ontdekking is Publishing to MobileMe, waarbij je een foto kunt uploaden naar je MobileMe-account. Onderin beeld krijg je een voortgangsbalkje te zien. Hiernaast is een foto te zien hoe dat werkt. Na het uploaden kun je de foto op MobileMe bekijken of een vriend op de hoogte brengen dat je een foto hebt gepubliceerd.

Minstens net zo interessant is de mogelijkheid om straks automatisch in te loggen op Wi-Fi-netwerken.

auto loginIn de pas gepubliceerde vergelijking van 10 hotspot-applicaties voor de iPhone bleek al dat er speciale applicaties zijn om het inloggen op veelgebruikte hotspots te vereenvoudigen. Ga je altijd naar dezelfde hotelketen, of gebruik je een bepaald soort hotspots regelmatig, dan kun je straks met iPhone OS 3.0 automatisch inloggen. Dat scheelt weer het invullen van een webformulier met je accountgegevens. Toch is dit niet de ultieme oplossing, want de kans is klein dat de iPhone straks ook rekening houdt met roamingpartners. En hotelketens zoals het hiernaast getoonde Quality Inn geven soms bij het inchecken in het hotel pas een inlogcode, zodat je niet even snel ergens parkeerplaats op kunt rijden om te internetten.

De derde ontdekking betreft de landschapsweergave in het adresboek. Het blijkt mogelijk om contacten in liggende weergave te bekijken en ook gegevens in te voeren met een extra breed toetsenbord. Dat Apple in meer applicaties de landscape-weergave zou gebruiken was al aangekondigd, maar niet dat het ook voor het numerieke toetsenbord zou gelden.

adresboek liggend   adresboek landscape

Via: The iPhone Blog (MobileMe en Wi-Fi) en iPhone Platform (contacten in landscape)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2009, 22:19
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.