Nieuwe tethering-oplossing voor iPhone: Tether 1.0 (Cydia)

Tether is een nieuwe oplossing, beschikbaar via Cydia, om je iPhone als modem voor je laptop te gebruiken. Tether werkt via Wi-Fi en kost $5.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tetherVia Cydia is een nieuwe tethering-oplossing voor de iPhone beschikbaar gekomen, met de veelzeggende naam Tether 1.0. Je kunt het 14 dagen gratis uitproberen, maar moet daarna een licentie aanschaffen voor $5. Met Tether kun je je iPhone als internetmodem voor je laptop gebruiken, zodat je kunt ‘meeliften’ op de snelle 3G-verbinding van je iPhone. Mocht je een mobiel data-abonnement met een limiet hebben, dan kun je in de applicatie instellen wat je quota is, bijvoorbeeld 400MB, 10GB of misschien wel 2 terabyte? Tether werkt via een Wi-Fi-verbinding vanaf je MacBook of Windows-laptop.

Je kunt je verbinding beschermen met een gebruikersnaam en wachtwoord en je kunt ook nog allerlei grafieken van je dataverbruik bekijken.

Te installeren via Cydia, dus een jailbreak is vereist. De meeste jailbreakers gebruiken tegenwoordig PdaNet om hun iPhone-dataverbinding met de laptop te delen. Dat werkt net als Tether door een ad-hoc Wi-Fi-netwerk via je laptop op te zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:56
Categorie Jailbreak
Onderwerpen modem, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.