Sonos Controller in het Nederlands, radio door het hele huis

Sonos heeft twee belangrijke updates voor het Sonos Multi-Room Music System: streaming internetradio op basis van je favoriete artiest met Deezer en een dienst
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

sonosSonos heeft twee belangrijke updates voor het Sonos Multi-Room Music System: je kunt voortaan naar Deezer Radio luisteren en er is een update voor de iPhone Controller.

Met Sonos 2.8 kun je naar Deezer Radio luisteren, een gepersonaliseerde internetradio op basis van je favoriete artiest. Deezer is een dienst die de muziek direct vanaf internet naar het Sonos-systeem streamt, naar alle ruimtes in en om het huis. Je computer hoeft daarvoor niet ingeschakeld te staan.

De catalogus van Deezerbestaat uit miljoenen nummers, waarmee je op basis van je favoriete artiest een Smartradio-station kunt samenstellen. Daarnaast zijn er dertig voorgeprogrammeerde Deezer-radiostations.

De Sonos Controller voor iPhone 2.8.1 heeft ook iets nieuws: die is voortaan Nederlandstalig. Het aantal talen komt daarmee op zeven: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Zweeds. De update is gratis te downloaden uit de App Store.

Er is nog een derde verbetering voor bezitters van een Sonos-muzieksysteem: het kan alle muziek afspelen die gekocht is in de iTunes Music Store. Maar eigenlijk is dat meer een verdienste van Apple, omdat voortaan alle muziek zonder DRM te koop is. Sonos ondersteunt AAC en kan de muziek dus ook afspelen.

sonos muzieksysteem   sonos iphone controller

Met de Sonos Controller voor de iPhone kun je onder andere:

  • Wakker worden met muziek: op het Sonos-systeem kunnen gebruikers meerdere alarmklokken instellen, aanpassen en weer verwijderen;
  • In slaap vallen met muziek: gebruikers stellen timers in elke kamer in om de muziek automatisch uit te zetten;
  • Afspelen van Microsoft WMA-bestanden met DRM-beveiliging (inclusief Microsoft Windows Media-downloads uit online winkels, zoals Zune);
  • Inrichten van een muziekbibliotheek zonder computer: zoeken naar en aanmaken van muziekmappen binnen het netwerk zonder een computer aan te raken.

Installeren van de Sonos Controller for iPhone kan gratis via de App Store.
Meer info: Sonos Controller for iPhone

Om Sonos te kunnen gebruiken heb je minimaal een Sonos ZonePlayer nodig (zie foto hierboven). De fabrikant heeft daarmee een kortingsactie van €199 lopen als je een Sonos ZonePlayer (ZP90 of ZP120 in combinatie met een Sonos Controller (CR100) koopt. Heb je al audioapparatuur staan en wil je Sonos gaan gebruiken dan kun je de ZP90 (€599) en ZP120 (€699) ook los kopen. De actie geldt tot 31 mei.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2009, 16:28
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.