Vakantiestop bij Amerikaanse provider AT&T in afwachting van nieuwe iPhone

De Amerikaanse provider AT&T zou van 21 tot 30 september een vakantiestop hebben afgeroepen. Dit kan er op wijzen dat de nieuwe iPhone in die week wordt verkocht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

AT&T iPhoneNa Verizon heeft ook de Amerikaanse telecomprovider AT&T een vakantiestop afgekondigd van 21 tot 30 september. Dit stelt TechCrunch op basis van een anonieme bron. Uit de vakantiestop valt veel af te lezen: in het verleden mocht personeel van Amerikaanse telecomproviders vaak niet op vakantie in de week waarin de nieuwe iPhone op de markt kwam. Sterker nog: bij AT&T is er sinds 2008 ieder jaar sprake van een vakantiestop in de week dat de iPhone in de verkoop gaat.

De nieuwe iPhone zal vermoedelijk op 12 september worden aangekondigd, waarna hij wordt verkocht vanaf 21 september in onder andere de Verenigde Staten. Toen de iPhone 4S werd aangekondigd, werd hij in Nederland een week na de Amerikaanse verschijningsdatum verkocht. Geruchten wijzen erop dat de iPhone-verkoop in Europa 5 oktober zal starten.

Apple’s evenement op 12 september is nog niet officieel bevestigd, maar meerdere tekenen wijzen op deze datum. Zo zou de zaal voor de aankondiging al zijn geboekt. Eerdere geruchten wezen tegelijkertijd op 12 september als aankondigingsdatum en 21 septemper als de start van de verkoop, waardoor de vakantiestop van AT&T ook olie op het vuur gooit.

Update: een woordvoerder van AT&T heeft ontkend dat er sprake is van een vakantiestop voor het volledige personeel, eind september. Wel zeggen AT&T-medewerkers in winkels dat er eind september meer medewerkers zijn ingeroosterd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 17:32
Categorieën Geruchten, iDevices, Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.