Nieuwe Apple-patenten beschrijven mogelijke sensoren voor iWatch

Apple beschrijft in twee nieuwe patentaanvragen omgevingssensoren die mogelijk worden gebruikt in de iWatch.

Basis iWatchIn een tweetal patentaanvragen probeert Apple mogelijk de functies voor de iWatch vast te leggen. In het eerste patent wordt een sensor beschreven die je omgeving in de gaten houdt, en op deze manier de temperatuur, luchtvochtigheid en omgevingsgeluid vastlegt. Het tweede patent verwijst naar enkel een temperatuursensor, die kan worden verwerkt in de knop van een apparaat.

In het eerste patent, genaamd ‘Electronic devices with environmental sensors‘, beschrijft Apple een onderdeel waar meerdere specifieke sensoren in passen. Dit onderdeel wordt verbonden met een algemene printplaat, waarna het betreffende apparaat in staat is om het weer op meerdere manieren in de gaten te houden. Apple noemt onder andere een thermometer, een druksensor, een luchtvochtigheidsmeter en een microfoon die omgevingsgeluid in de gaten houdt.

Het tweede patent, ‘Electronic Devices With Temperature Sensors‘, moet het voornamelijk hebben van de bijzondere plaatsing. Omdat deze temperatuursensor in een knop verwerkt kan worden, zou Apple de temperatuur in je omgeving kunnen meten met behulp van bijvoorbeeld de volumeknoppen van je iPhone – of een knop in de iWatch. Dit betekent dat er geen losstaande sensor nodig is die ergens uit een iDevice steekt.

In de patentteksten wordt de iWatch niet bij naam genoemd, maar Apple zegt dat de sensoren geïntegreerd kunnen worden in onder andere telefoons en polsapparaten.

Apple verwijst in beide patenten voornamelijk naar manieren waarop je de directe omgeving kunt meten. Het geruchtencircuit heeft zich tot nu toe voornamelijk beziggehouden met de gezondheidsaspecten van de iWatch. Volgens eerdere berichten zal de iWatch bijvoorbeeld je hartslag kunnen meten, om aan de iOS 8-app Healthbook te vertellen hoe gezond je bent. Eén van de nieuwe patenten haakt hier deels op in. De patenttekst voor Apple’s temperatuursensor bevat namelijk de volgende passage:

Een gebruiker kan bijvoorbeeld de temperatuur van de lucht om hem heen meten, of kan zijn vinger op de knop plaatsen om zijn lichaamstemperatuur te bepalen.

Met andere woorden: het patent voor een temperatuursensor beschrijft een manier waarop je met een iWatch je eigen temperatuur kunt opnemen.

Net als bij andere Apple-patentaanvragen geldt: we weten nog niet zeker of Apple deze ideeën ook in de praktijk zal brengen. Vaak patenteert Apple een nieuw systeem, waarna er in de daarop volgende jaren niks mee gebeurt.

Via Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2014, 19:58
Categorie iDevices
Onderwerpen iwatch, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.