Nieuw patent beschrijft accessoire-detector voor iPhone

Een nieuw patent van Apple beschrijft een accessoire-detector voor mobiele telefoons, die is bedoeld om interferentie met andere draadloze technieken te voorkomen. De vinding zou in potentie ongewenste accessoires kunnen blokkeren, die niet voldoen aan het nog niet ingevoerde 'Made for iPhone'-programma, waarbij fabrikanten net als bij de iPod 10% van hun omzet afdragen aan Apple. Ook staat de detector in verbinding met het hoofdkwartier van Apple, zodat de lijst regelmatig bijgewerkt kan worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

accessoire detectorEen detector die automatisch je Bluetooth headset herkent en zorgt dat ‘ie werkt: dat zou pas handig zijn! Helaas heeft het patent dat Apple heeft ingediend een heel ander doel: het voorkomt interferentie met de telefoonfunctie, zodat je ongestoord kunt bellen, met een ‘schoon signaal’ kunt bellen. De iPhone wordt niet genoemd, maar als Apple over een ‘mobile handset’ spreekt, kan het alleen daarover gaan.


Bij software heeft Apple de macht om alle ongewenste applicaties tegen te houden, maar bij accessoires gaat dat een stuk moeilijker. Elke Taiwanees kan een headsetje, speakerset of ander stuk electronica maken, dat genadeloos de telefoonsignalen van de iPhone probeert te overtreffen. Er komt een waarschuwing op het scherm zodra je een accessoire aansluit dat niet op de lijst van goedgekeurde spullen staat. Geen probleem overigens, want de telefoon kan zich aanpassen zodat de interferentie tot een minimum beperkt blijft. Accessoiremakers die wel bereid zijn om 10% van hun omzet af te dragen aan het ‘Made for iPhone’-programma (nog niet ingevoerd, maar voor de iPod bestaat het al) krijgen natuurlijk meteen het goedkeuringsstempeltje. De iPhone neemt regelmatig contact op met hoofdkwartier van Apple, om een bijgewerkte lijst op te halen. In potentie zou het ook mogelijk zijn om op deze manier onveilige of ongewenste accessoires te blokkeren, maar het is de vraag of Apple dat kan maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:37
Categorie Accessoires
Onderwerp patenten
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.