Nieuw Apple patent: opladen via ongeopende iPhone-verpakking

Apple heeft een nieuw patent aangevraagd om stroom en data naar producten te verzenden zelfs als bijvoorbeeld een iPhone nog in de verpakking zit.

Apple patent actieve verpakkingenApple staat bekend om het out-of-the-box denken. In een nieuw verschenen patent hebben ze ook nu weer iets bijzonders bedacht: het gaat om het opladen van apparaten die nog in de verpakking zitten. Hiermee zouden iPods, iPhones en andere elektronische apparaten gewoon in de etalage getoond en automatisch opgeladen kunnen worden. Het mooie is zelfs dat niet alleen stroom maar ook data verzonden kan worden. De nog ingepakte iPhone kan dan zelfs firmware-updates automatisch downloaden. Ook het afspelen van demovideos kan op afstand gedaan worden op deze manier.

Dit patent is door AppleInsider ontdekt. Zij zeggen dat traditionele verpakkingen voor elektronische media-apparaten plastic en karton bevatten als omhulsel. De buitenkant bestaat uit geprinte labels, reclame en specificaties en andere informatie die de gebruiker in staat stelt om een weloverwogen keuze te maken of deze het product zal kopen. De binnenkant van de ‘normale’ verpakking is ontworpen om het product te beschermen voor vervoer, schade tegen te gaan of gebruik tijdens het testen. Voor de rest zijn deze verpakkingen vrij beperkt.

Apple heeft daar om een patent aangevraagd voor een ‘actieve verpakking’ die stroom, data of zelfs beide levert aan de verpakking. De stroom kan door één direct punt geleverd worden, maar ook door meerdere draadloze contacten. Hetzelfde geldt voor data: dit kan ook draadloos of via een vaste verbinding verstuurd worden.

Iedereen wil een product eerst uitproberen voordat men het koopt. Feit blijft dat dit maar weer eens een uniek patent is wat Apple aanvraagt. De laatste vijf patenten die Apple aangevraagd heeft, die we op iPhoneclub beschreven hebben:

Wat vind jij, zie je hier brood in?

via: iPhonesTalk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2009, 1:01
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, stroom, verpakking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.