New York Times geeft mobiele verslaggevers een iPhone 4

The New York Times geeft verslaggevers een iPhone 4 zodat ze onderweg makkelijker verslag kunnen doen.

iphone new york timesMensen met smartphones zijn vaak sneller in het vastleggen en uploaden van nieuws dan verslaggevers met hun dure apparatuur. Filmpjes die met de iPhone zijn gemaakt, zijn vaak goed genoeg om in het journaal of in nieuwsartikelen van kranten te worden gebruikt. The New York Times heeft wel vertrouwen in de kwaliteiten van de iPhone en geeft daarom haar mobiele verslaggevers een iPhone 4 mee. Ze kunnen daarmee op straat video’s maken en meteen uploaden naar de servers van de New York Times, dankzij software van Aspera.

Volgens Editorial Director for Video and Television Ann Derry is de iPhone 4 een game changer voor mobiele video en voor de nieuwsbusiess. De eerste ervaringen zijn al achter de rug: verslaggever Andrew Ross Sorkin gebruikte de iPhone om verslag te doen van The World Economic Forum in Davos. Het artikel dat Sorking maakte is online te lezen.


Helaas heeft de aanbieder van bovenstaand filmpje gekozen voor Flash-formaat, waardoor het standaard niet op de iPhone te bekijken is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2011, 14:04
Categorie Achtergrond
Onderwerp new york times

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.