NeverWet-spray belooft je iPhone te beschermen tegen vocht

Zelf zijn we nog wat sceptisch over het nieuwe product van NeverWet, maar de fabrikant zelf ziet het helemaal zitten. Een spray die je smartphone niet zozeer waterdicht, maar wel waterbestendig maakt. Smartphones worden tegenwoordig voorzien van Gorilla Glass en andere high-techmaterialen om ze robuuster en krasbestendiger te maken, maar een druppeltje water kan al […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

neverwet waterdruppelZelf zijn we nog wat sceptisch over het nieuwe product van NeverWet, maar de fabrikant zelf ziet het helemaal zitten. Een spray die je smartphone niet zozeer waterdicht, maar wel waterbestendig maakt. Smartphones worden tegenwoordig voorzien van Gorilla Glass en andere high-techmaterialen om ze robuuster en krasbestendiger te maken, maar een druppeltje water kan al fataal zijn.

Vandaar dat staalfabrikant Ross Technology uit Pennsylvania iets bedacht heeft om vochtproblemen buiten de deur (of beter gezegd: buiten je smartphone) te houden. Ze richtten in 2008 een nanotechnologie-divisie op, waar wordt gewerkt aan materialen om corrosie te voorkomen. De ontwikkelde spray NeverWet blijkt echter ook andere handige toepassingen te hebben.

Het geheim is dat NeverWet de contacthoek van een materiaal verhoogt. Daardoor spreidt een waterdruppel zich niet uit, waardoor het vocht in allerlei hoeken en gaatjes kan dringen. Het werkt op dezelfde manier als het in de was zetten van je auto of Scotchgard voor het waterbestendiger maken van je kleding. NeverWet zorgt ervoor dat staal niet lange tijd vochtig blijft, waardoor corrosie kan ontstaan. Dezelfde spray blijkt ook heel geschikt om je smartphone mee in te spuiten, om het bestand te maken tegen water, olie, wijn, cola, chocoladesaus of wat je maar van plan was over je iPhone uit te storten. Het product zal vanaf 2012 op de markt komen.

https://www.youtube.com/watch?v=CKOXJ5R2-P4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2011, 15:16
Categorie Achtergrond
Onderwerpen bescherming, vocht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.