Biograaf Steve Jobs liet informatie over Apple-producten achterwege

Walter Isaacson, de biograaf van Steve Jobs, heeft in een interview met New York Times aangegeven dat Steve 3 gebieden wilde aanpakken: televisie, studieboeken en fotografie.

biografie-steve-jobsJe kunt veel zeggen over de biografie van Steve Jobs. Bijvoorbeeld dat de Nederlandse versie wat moeilijk leesbaar is en dat Isaacson triviale zaken wel erg uitmelkt, zoals Steve’s eetgewoonten of zijn neiging om te gaan huilen als hij z’n zin niet kreeg. Maar tegelijk geeft de biografie van Steve Jobs een persoonlijk portret van Steve die alleen medewerkers en partners te zien kregen. In een interview met de New York Times is nu te lezen dat niet alle productideeën van Steve Jobs in het boek zijn genoemd. De wens van Jobs om de televisie opnieuw uit te vinden komt prominent naar voren, maar Steve bleek ook plannen te hebben met twee andere onderwerpen: studieboeken en fotografie.

Isaacson:

Hij had drie dingen die hij opnieuw wilde uitvinden: de televisie, studieboeken en fotografie. Hij wilde die echt oppakken. Ik ben in het boek niet gedetailleerd ingegaan op deze producten, omdat het impliciet creaties van Apple zijn en het is niet eerlijk naar het bedrijf toe om deze details te onthullen.

Over de televisie onthulde Isaacson wel het een en ander. Steve zou hebben gezegd: “Er is geen reden waarom je al deze ingewikkelde afstandsbedieningen zou moeten hebben”. Dat leidde al snel tot suggesties dat Apple zou werken aan een televisie met Siri-spraakbediening. Met de iPhone en iPad heeft Apple al eerste stappen gemaakt op het gebied van (studie)boeken en het maken van foto’s, maar net als bij de televisieplannen lijkt het erop dat Steve nog niet helemaal klaar was. In de toekomst zullen we vanzelf zien of Apple’s huidige managementteam de ideeën goed genoeg vindt om als product uit te brengen.

Wie nog leesvoer voor het weekend zoekt: de biografie staat al een tijdje op nummer 1 in de bestsellerlijsten, maar in de winkels is de papieren Nederlandse versie nog in ruime mate verkrijgbaar.

Bestellen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2011, 11:07
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp biografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.