Nederlandse T-Mobile-klanten kunnen iPhone 4S niet activeren door foute simkaart

Nederlandse T-Mobile-klanten die hun iPhone 4S in het buitenland hebben gekocht, kunnen het toestel niet activeren. De
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile-simkaartNederlandse gebruikers met een geïmporteerde iPhone 4S zeggen problemen te ondervinden met Nederlandse microsimkaarten van T-Mobile. Dat meldt Tweakers op basis van meldingen op ons iCulture forum. Mensen die hun iPhone 4S in het buitenland hebben gekocht en proberen te activeren met een microsimkaart, krijgen dit niet voor elkaar. Met een nieuwe microsimkaart zou het probleem opgelost kunnen worden, maar dat blijkt moeilijk te realiseren omdat T-Mobile onvoldoende microsims op voorraad heeft.

De voorraad aan microsimkaarten zou zijn afgestemd op het aantal iPhones dat T-Mobile beschikbaar heeft voor de verkoop. Daardoor zijn er onvoldoende extra microsims beschikbaar voor bestaande klanten die op eigen houtje al een iPhone 4S hebben gekocht. Volgende week dreigt echter ook een probleem, als de grote groep T-Mobile-klanten die hun abonnement hebben verlengd, een iPhone 4S toegestuurd krijgen. In Duitsland heeft T-Mobile het probleem al onderkend. Zij zijn begonnen met het gratis omwisselen van microsimkaarten. In Duitsland is geconstateerd dat de problemen zich vooral voordoen met de simkaarten met nummer K7xxxxxTO. de problemen die klanten melden zijn afgebroken activering of niet kunnen inlokken van de simkaart.

Update: Via een insider uit de telecomwereld zijn we meer informatie te weten gekomen. T-Mobile gebruikt een oude Infineon-chip in hun simkaarten. Deze veroorzaakt de fout. De nieuwere simkaarten gebruiken een nieuwe versie van de chip, die geen probleem opleveren.

In Nederland is nog geen actie ondernomen, ook omdat T-Mobile in Nederland nog niet op de hoogte is van het probleem. Navraag van Tweakers leverde op, dat T-Mobile het probleem met de simkaarten gaat onderzoeken. Uit onze ervaringen van Nederlandse gebruikers is inmiddels duidelijk, dat het simkaartslot van de iPhone 4S gevoeliger is. Daardoor kan het voorkomen dat zelfgeknipte microsimkaarten niet meer goed werken.

Een tip voor mensen die naar de Apple Store in Oberhausen of één van de andere Apple Stores in Duitsland willen gaan: het is nu ook mogelijk om je toestel te reserveren vóórdat je in de auto stapt. Dat bespaart je een vergeefse reis naar Duitsland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2011, 18:34
Categorie Providers
Onderwerpen simkaart, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.