Nederlandse iPhone ontploft in handtas

Op het forum van iPhoneclub meldt iemand opnieuw een ontploffende iPhone. Deze keer gebeurde het in een handtas, waarbij de iPhone compleet opensprong.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Op het iPhoneclub-forum werd gisteravond melding gemaakt van een nieuwe ‘ontploffingszaak’. Een maand nadat gebruiker ‘Floppie’ zijn iPhone aanschafte is het toestel ontploft, op de laatste dag van de vakantie. De iPhone stond in vliegtuigmodus in een gesloten handtas, die in de schaduw bij de receptie werd neergezet. Twee minuten later bleek de iPhone er heel anders uit te zien (zie foto hiernaast) en was gloeiend heet.


Gelukkig had de iPhone geen vlam gevat, want in dezelfde tas zaten de paspoorten. Volgens Floppie was het in het appartement niet heter dan normaal en draaiden er geen processen op de achtergrond (anders dan de standaardprocessen van Apple zelf).

Na het maken van foto’s en contact met T-Mobile bleek dat ze niet konden garanderen dat het toestel zou worden vervangen, maar dat ze wel een nieuwe simkaart zouden opsturen. Later kreeg Floppie toch het verzoek om de telefoon op te sturen, zodat Apple kan nagaan of het inderdaad aan het toestel (en niet aan de gebruiker) ligt.

De kans dat je door een ontploffende iPhone wordt getroffen is misschien één op een miljoen, dus om de iPhone af te doen als een tikkende tijdbom is wat overdreven. Maar in de reacties op de forumpost merkt iemand op dat de vergelijking met Senseo nog niet eens zo gek is: daarvan zijn er namelijk ook 25 miljoen verkocht en was de kans op ontploffen 3 op 1 miljoen. In Nederland was er maar één ongelukje met een Senseo, zonder letselschade en toch heeft Philips zes miljoen apparaten teruggeroepen en gratis gerepareerd.

Zou Apple dat ook moeten doen? Of zouden ze eerst moeten nagaan of het een bepaalde productieserie betreft, die vooral in Europa is geleverd. Tot nu toe zijn de ontploffende iPhones namelijk vooral in Europa (en met name Frankrijk) te vinden.

Meer info: forum iPhoneclub

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2018, 10:55
Categorie Achtergrond
Onderwerp schade
110 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.