Nederlands concept toont iWatch met gebogen scherm

Een concept van Nederlandse ontwerper Martin Hajek laat zien hoe de iWatch er uit kan komen te zien. In het concept zien we een geboden scherm, het weer en notificaties.

iWatch 1Ontwerpers fantaseren al langer hoe Apple’s vermeende iWatch er uit kan komen te zien en Nederlander Martin Hajek is geen uitzondering. Hij maakte in samenwerking met het Britse MacUser een concept dat laat zien wat Apple allemaal kan doen. De getoonde iWatch is in principe een kleine iPhone met een lederen band, die de tijd, je notificaties en het weer toont.

Hajek lijkt zich gebaseerd te hebben op spelende iWatch-geruchten: we zagen notificaties, Bluetooth-ondersteuning voor je iPhone en het gebogen scherm allemaal in eerdere verhalen al terugkomen. Door deze geruchten vorm te geven, laat de ontwerper zien hoe zo’n iWatch er nou daadwerkelijk uit kan komen te zien. Hajek’s concept lijkt een stuk aannemelijker dan eerdere iWatch-ontwerpen die we eerder voorbij zagen komen. We zagen de Nederlandse ontwerper in het verleden al vaker Apple-geruchten in conceptvorm tot leven brengen.

iWatch 2 560

iWatch 3Hoewel de geruchten over de iWatch flink zijn toegenomen in de afgelopen weken, heeft Apple nog niks aangekondigd. Wel hoorden we dat meer dan honderd Apple-designers aan de iWatch werken en hierover rechtstreeks rapporteren bij Apple-topman Bob Mansfield. De iWatch zou voor het einde van 2013 op de markt verschijnen.

Apple is niet de enige die kijkt naar de smartwatch-markt. Het smartphone-horloge Pebble was afgelopen jaar een daverend succes op Kickstarter, wat zorgde voor hervonden interesse bij een hoop bedrijven. Ook de Cookoo Watch koppelde de iPhone aan een horloge.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2013, 17:50
Categorie iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.