Navigon rondt versie 1.4 af en kondigt Android-applicatie aan

Navigon is klaar met MobileNavigator 1.4. Vanaf maandag zal er meer bekend worden gemaakt over de functies in de nieuwe versie. Ook kondigde Navigon navigatiesoftware voor Android aan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Vanochtend hadden we een interview met Bernd Hahn, Head of Technical Product Management bij Navigon. Hij is in Nederland om op het congres iCE Amsterdam te spreken en kondigde aan dat Navigon MobileNavigator 1.4 klaar is om bij de App Store in te leveren. Aanstaande maandag zal meer bekend worden gemaakt over de nieuwe functies. Daarnaast heeft Navigon aangekondigd dat ze navigatiesoftware voor Android gaan ontwikkelen. Deze Android-versie zal aansluiten op de mogelijkheden van het platform en niet slechts een 1-op-1 overzetting van de iPhone-versie zijn. Eén van de uitdagingen waar Navigon voor staat, is dat er sinds de lancering van Android 2.0 toestellen met uiteenlopende schermresoluties bij zijn gekomen, zoals de Motorola Droid/Milestone. Bij de iPhone zijn ze met één schermresolutie klaar.

navigon europeHahn liet in het interview weten dat de prijzen van de Android-software ongeveer op hetzelfde niveau zullen liggen als de huidige iPhone-versies, dus rond de €70 voor Benelux-kaarten en €100 voor de Europa-versie. In de Duitse Android Market is al een offboard-navigatieoplossing van Navigon beschikbaar, maar daarvoor heb je constant een dataverbinding nodig.
In het gesprek gaf Hahn aan, ook wel iets te zien in augmented reality-oplossingen zoals Layar. Het is echter ingewikkeld om dit voor navigatie geschikt te maken: ‘s nachts heeft het weinig zin om een duistere omgeving te tonen en de AR-functies zijn eigenlijk ook beter geschikt voor wandelaars dan voor automobilisten.

Downloaden: Navigon MobileNavigator Europa (€99,99) en Benelux (€69,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 13:38
Categorie iOS
Onderwerpen android, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.