Afgewezen iPhone-ontwikkelaars verzamelen zich op apprejections.com

Ontwikkelaars die hun applicatie afgewezen hebben gekregen, kunnen terecht op apprejections.com, een nieuwe website waar afgewezen ontwikkelaars hun verhaal kwijt kunnen.

app store iconDe stemming zal niet al te best zijn op de website apprejections.com. Dit is namelijk een nieuwe website waar ontwikkelaars terecht kunnen wanneer hun iPhone-applicatie is afgewezen door Apple. De website is in november gestart door Red Glasses Apps, een ontwikkelaar die prompt voor de eigen applicatie BrainGame: Summation ook een afwijzing ontving. De website geeft een opsomming van prachtige apps die we dankzij Apple’s goedkeuringsproces voorlopig nog niet officieel kunnen installeren.

Mocht een applicatie later toch nog goedgekeurd worden, dan lees je dat ook (en waarom). Zo zijn de DJ-applicaties Sonorasaurus en Touch DJ na 70 dagen wachten alsnog in de App Store verschenen (we schreven daar eerder over). Deze DJ-applicaties zijn overigens nooit echt afgewezen, voorzover wij weten; Apple deed gewoon extreem lang over het goedkeuringsproces.

Wat Red Glasses Apps zelf betreft: zij gebruikten een bekende workaround om bugs in de Apple API’s te omzeilen. Dat doen wel meer ontwikkelaars, met als gevolg dat ze om dezelfde reden worden afgewezen. Er is inmiddels een nieuwe workaround gevonden, die Apple waarschijnlijk wel door de vingers ziet. Soms is er bij het gebruik van workarounds en frameworks een lichtpuntje te melden. Zo blijkt dat Apple het framework PhoneGap vanaf versie 0.8.0 goedkeurt. PhoneGap is een tool waarmee je platformonafhankelijk applicaties kunt ontwikkelen. Het is vergelijkbaar met de pas gelanceerde Nederlandse oplossing Steape. Sinds mei werden applicaties die met PhoneGap waren ontwikkeld afgekeurd, omdat er geen gebruik was gemaakt van de officiële SDK. Met PhoneGap kun je overigens alleen simpele applciaties maken en geen games. Voorbeelden van applicaties die ermee ontwikkeld zijn: It’s On My Phone, Fortuna en A Binary Clock.

Meer info: PhoneGap en App Rejections

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2009, 14:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.