T-Mobile gaat NS voorzien van draadloos internet in de trein

T-Mobile gaat zorgen dat de NS-treinen een T-Mobile Hotspot krijgen, waarmee iedereen gratis kan internetten tijdens het reizen. De eerste hotspots worden vanaf 1 maart 2010 in de intercity's ingebouwd.

ns trein internetDe NS en T-Mobile hebben een driejarige overeenkomst gesloten om internet in de trein te verzorgen. De intercitytreinen krijgen mobiele hotspots en een tv-scherm met actuele reisinformatie. Vanaf 1 maart 2010 rijden de eerste treinstellen met draadloos internet, waarbij de uitrol tot ongeveer 2012 zal duren. Aanvankelijk zal het dus nog even zoeken zijn om een geschikt treinstel met T-Mobile Hotspot te vinden.

NS gaat de dienst aanvankelijk gratis aanbieden om het gebruik van mobiel internet te stimuleren. Je hoeft dus geen iPhone-abonnement van T-Mobile (of een speciaal Hotspot-abonnement) hebben om er gratis gebruik van te kunnen maken. Een kadootje van de NS of eigenlijk een sigaar uit eigen doos? Vandaag staat namelijk in de kranten dat minister Eurlings 16 miljoen euro subsidie geeft om gratis internet in de trein te realiseren.

T-Mobile werkt voor de infrastructuur samen met Nomad Digital Ltd, een bedrijf dat eerder in Engeland en Duitsland soortgelijke oplossingen realiseerde. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van mobiel internet in de transportsector en werkt ook met WiMax.

Via: persbericht
Foto: CC Flickr, Piet Musterd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2009, 11:46
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.