Navigation 3DX: iPhone-navigatie met augmented reality

Navigation 3DX is een applicatie waarmee je kunt navigeren via Augmented Reality. De applicatie toont een pijl in de richting waarin je moet lopen (of fietsen).

navigation 3dxNavigation 3DX is een applicatie waarmee je als voetganger kunt navigeren. De applicatie toont een groene pijl in de richting waarin je moet lopen, die over realtime camerabeelden wordt geprojecteerd. Navigeren met augmented reality dus. De applicatie bestaat al een paar weken in de App Store, maar het is nu pas door een bekende iPhone-site opgepikt (namelijk iSpazio). Navigation 3DX is overal te gebruiken, maar vereist wel een iPhone 3GS omdat er een digitaal kompas nodig is om te kunnen bepalen in welke richting je kijkt.

Het idee is te vergelijken met Nulaz AR: daar kun je ook met een pijl laten aangeven in welke richting je moet lopen. Nulaz wijst je de weg naar populaire café’s en andere interessante plekken, maar Navigation 3DX is puur gericht op navigatie naar zelfgekozen adressen. Je vult een adres in en de applicatie geeft aan in welke richting je moet gaan en hoeveel afstand er nog resteert. Het toont ook het adres van je huidige positie. Terwijl je via de camera in je omgeving rondkijkt, toont de applicatie steeds hoe je moet lopen. Voor fietsen of autorijden is de oplossing minder geschikt (tenzij je een bijrijder meeneemt). Je kunt ook locaties zoeken op naam. De kaart kan op drie manieren worden getoond: plattegrond, satelliet of hybride (zoals bekend van Google Maps).

Downloaden: Navigation 3DX (€0,79)

navigation 3dx

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2010, 14:07
Categorie iOS
Onderwerpen augmented reality, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.