Navigatiesoftware xGPS en xGPS Util 1.0.0-1 voor het eerst beschikbaar via Cydia

Versie 1.0.0-1 van xGPS is beschikbaar, samen met de hulpapplicatie xGPS Util. Je kunt al wel kaarten downloaden en raadplegen, maar navigeren is nog niet mogelijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

xGPSTot nu toe was er alleen een preview, nu zijn de applicaties ook daadwerkelijk in de eerste officiële versie verkrijgbaar. xGPS is navigatiesoftware voor de iPhone. De applicatie ondersteunt op dit moment alleen nog de externe GPS die je los moet kopen; de interne GPS-ontvanger van de iPhone 3G wordt helaas nog niet ondersteund. De applicatie kan gebruik maken van twee soorten kaarten (Google en Open Street Map), maar de laatstgenoemde wordt ook nog niet ondersteund. Via de kaartmanager kun je een gebied selecteren en downloaden, zodat je de kaart ook offline kunt bekijken.

xGPS en xGPS UtilVooraf zie je hoe groot de download zal zijn (gemeten in MB’s en aantal tiles), zodat je kunt beslissen of je daadwerkelijk wilt downloaden. Het is nog niet mogelijk om een route te plannen. Versienummer 1.0.0-1 wekt de indruk dat het om een eerste stabiele versie gaat. Toch zitten er nog behoorlijk wat bugs in. Desondanks hebben de ontwikkelaars besloten om de applicatie toch uit te brengen, zodat iedereen alvast kan testen.

Voeg in Cydia de repo http://cydia.xwaves.net toe om xGPS te kunnen installeren. Via dezelfde repo krijg je ook de beschikking over xGPS Util.

xgpsxGPS Utils is bedoeld als een handige applicatie waarmee je lengte- en breedtegraad, hoogte, snelheid, verbindingsstatus en firmware-versie kunt bekijken.

De benodigde xGPS-ontvanger kun je los kopen voor €50. Maar als je een iPhone 3G het kun je ook wachten tot de software de ingebouwde gps-ontvanger ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:08
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen google maps, gps, Navigatie, open street map, wenskaarten, xgps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.