Eigenaar iPhonehelpdesk wilde voor zijn veertigste een financiële klapper maken

Uit een rapportage van Stichting Criminaliteitsbestrijding blijkt dat de 39-jarige Rob van Z., eigenaar van iPhonehelpdesk.nl, van plan was om voor zijn veertigste een financiële klapper te maken.

handboeienUit een rapportage die de Stichting Criminaliteitsbestrijding heeft gemaakt over iPhonehelpdesk.nl, blijkt dat de nog steeds voortvluchtige eigenaar Van Z. voor zijn veertigste financieel wilde binnenlopen. Van Z. was net als zijn zoon Mitch “idolaat van Brazilië” en droomde ervan daar een nieuw leven op te bouwen. Nadat de verkoop van een voetbalsite aan Talpa niet het gewenste geld opleverde, had Van Z. zijn zinnen gezet op de iPhone-verkoop. Dat zou een miljoen per maand kunnen opleveren. Uiteindelijk zijn er waarschijnlijk rond de 2.000 toestellen bij iPhonehelpdesk besteld.

De Stichting Criminaliteitsbestrijding heeft ook uitgezocht hoe de stroom met betalingen liep. De meeste klanten betaalden met creditcard. Dat geld werd meteen overgeboekt naar een rekening van Etnodating, een ander bedrijf van de ondernemer. Zelf zou Van Z. contant geld hebben opgenomen van verschillende rekeningen, waarbij hij steeds ervoor zorgde dat de opnames onder de grens van de Wet Ongebruikelijke Transacties vielen. Op zondag 3 augustus is rond 22:00 uur nog een laatste pinopname gedaan, op Schiphol. Zoon Mitch zou eerder al, wapperend met briefjes van 200 euro en met een iPhone op zak, gesignaleerd zijn.

Van Z. zou verschillende landen (België, Italië, Rusland) hebben bezocht om de circa 2.000 bestelde iPhones te regelen, maar had daarbij weinig succes. Een medewerker probeerde Van Z. te waarschuwen omdat duidelijk was dat hij zijn beloften niet kon waarmaken. De beperkte voorraad iPhones die wel geleverd kon worden, stuurde iPhonehelpdesk gericht aan mensen die actief waren op forums. Wanneer zij op een forum schreven dat ze wel een iPhone hadden ontvangen, hield dat de klagers weer even stil en gaf dat anderen hoop dat uiteindelijk nog wel goed zou komen met de geplaatste bestelling.

De rapportage van de Stichting Criminaliteitsbestrijding brengt een aantal nieuwe details voor het voetlicht. Vooral op het persoonlijke vlak, zoals de Braziliaanse schoonmaakster, zoon Mitch en de Siberische vriendin. Maar veel dingen wisten we eigenlijk ook al: dat Van Z. een voorliefde had voor Brazilië, dat hij voor zijn vertrek contante bedragen opnam en dat hij geld doorsluisde naar Etnodating. De stichting gaat de rapportage overdragen aan justitie. De huidige verblijfplaats van Van Z. is nog steeds onbekend.

Via: Emerce
Eerder verschenen: iPhonehelpdesk onder vuur, website offline

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2008, 12:01
Categorie Providers
Onderwerpen criminaliteit, fraude, oplichting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.