iPhone 3G internationaal: prepaid in Engeland, bij twee operators in Rusland en nog steeds niet in China

De Britse iPhone 3G is straks ook prepaid te koop. Goedkoper dan in België, maar er zit waarschijnlijk wel een simlock op. In Rusland zijn nu twee iPhone-operators bekend en China Mobile is nog steeds in gesprek met Apple. Komt er ooit nog een doorbraak? Sommige bronnen zeggen van wel.

internationale vlaggenO2 heeft aangekondigd dat de iPhone 3G vanaf 16 september ook met prepaid-kaart te koop is in het Verenigd Koninkrijk. De 8GB-versie van de iPhone gaat in combinatie met Pay & Go £349,99 kosten en voor de 16GB-versie moet je £399,99 betalen. Beide zijn voorzien van onbeperkt browsen en Wi-Fi-toegang tijdens de eerste twaalf maanden. Na deze twaalf maanden kun je een onbeperkt internetabonnement aanschaffen voor £10 per maand.

Je hebt de keuze uit alle beschikbare standaard Pay & Go-tarieven. Hoe meer tegoed je elke maand bijstort, hoe meer gratis belminuten en tekstberichten je tot je beschikking krijgt. Visual Voicemail is echter niet beschikbaar voor de prepaid bellers.

Is het een goede prijs, die £350 en £400? Dat is maar hoe je het bekijkt: vergeleken met België is de prijs erg aantrekkelijk. Een 8GB iPhone kost omgerekend €430 in Engeland en €525 in België, maar er zit waarschijnlijk wel een simlock op het Britse model.

De iPhone 3G zal in Rusland via minstens twee mobiele operators worden aangeboden. Mogelijk komt er nog een derde partij bij. MegaFon kwam vandaag tot een overeenkomst, terwijl Vimpelcom vorige week donderdag al met Apple tot overeenstemming kwam. VimpelCom gaat het toestel aanbieden onder de merknaam Beeline. Ze hebben 51,7 miljoen abonnees in Rusland en omliggende landen. Een mogelijke derde aanbieder is Mobile Telesystems (MTS), die met 91 miljoen abonnees bijna dubbel zo groot is. Deze operator is ook actief in Armenië, Witrusland, Turkmenistan, Oekraïne en Oezbekistan.

De gesprekken tussen China Mobile en Apple vertonen wel wat overeenkomsten met KPN en Apple: na een jaar zijn ze nog steeds in gesprek. Maar nu zou er toch echt een doorbraak aan moeten komen: de twee zijn in het eindstadium van de onderhandelingen, als we MacNN mogen geloven. Maar volgens MacWorld wordt er nog volop gepraat en is er nog geen enkel vooruitzicht op een doorbraak. MacNN baseert zich op een bericht in de staatskrant Century Business Herald, terwijl vanuit China Communications soortgelijke geluiden te horen zijn. China Mobile moet dan wel een flinke toestelsubsidie gaan leveren, omdat de meerderheid van de bevolking zich geen ongesubsidieerde smartphone kan veroorloven. De Chinese markt is groot en daardoor aantrekkelijk: er zijn 415 miljoen mobiele telefoongebruikers in China, maar slechts een klein deel daarvan kan een iPhone betalen.

Dank aan Mark voor de tip (prepaid in Engeland).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2008, 17:21
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.