MWC 2008: iPhone als belangrijkste mobiele innovatie

Tijdens een bijeenkomst op Mobile World Congress over interfaces en gebruikerservaring waren de aanwezigen unaniem eens dat Apple de juiste aanpak hanteert.

Op het Mobile World Congress in Barcelona was Apple de afgelopen dagen niet aanwezig. De iPhone was er wel – maar alleen in handen van de bezoekers, niet in de standruimtes. Een panel van experts tijdens het congresonderdeel ‘It’s the User Experience, Stupid’ was het unaniem eens dat de iPhone de grootste innovatie was. Maar ze waren het minder eens over de vervolgstappen die moeten worden genomen. Een aanpak is om gebruikers te manipuleren (!) door hun ‘behoeftestatus’ te ontdekken en onbewust te vervullen.

Adobe koos voor een meer technische aanpak door de gebruikerservaring te verbeteren met een goed interface-ontwerp. Power2B stelde de meest zweverige oplossing voor door informatie uit het neurale netwerk van de gebruiker te halen en de navigatie met touch en pre-touch-input te laten verlopen. De huidige gebruikersinterface van mobiele apparaten, vergeleken met de iPhone, schiet te kort.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2008, 19:16
Categorie iDevices
Onderwerpen ervaringen, experience, interface

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.