China Mobile: ruim 400.000 iPhones in China

Eén op de tien iPhones die Apple heeft geproduceerd, is in handen van een Chinees. Tot dit opmerkelijke cijfer komt InStat op basis van gegevens die China Mobile heeft verstrekt. Deze telecomoperator registreerde eind 2007 maar liefst 400.000 actieve iPhones op het netwerk.

400.000 iphones op netwerk van china mobileEén op de tien iPhones is in handen van een Chinees. Dit schokkende aantal werd bekendgemaakt door China Mobile, de grootste mobiele operator in het land. Als je bedenkt dat de cijfers dateren uit eind 2007 en dat China Mobile niet de enige mobiele operator in China is, wordt opeens duidelijk waar een groot deel van die zoekgeraakte iPhones zijn gebleven. En in het artikelen van gisteren, over productiemedewerkers die iPhones uit fabrieken smokkelen, blijkt het ook niet om een marginaal fenomeen te gaan.

China Mobile is al in gesprek geweest met Apple, maar brak de onderhandelingen af. Volgens Apple waren die onderhandelingen niet meer dan een eenmalige bijeenkomst. Als je bedenkt dat Apple 4 miljoen iPhones heeft verkocht, vormen de 400.000 actieve iPhones in China een percentage van 20%. Het InStat-rapport waarin deze cijfers werden gepubliceerd schrijft ook dat in 2007 ongeveer 20% van de mobiele telefoons die in China verkocht zijn meer dan 4.000 RMB (omgerekend $533) kosten. De Chinezen hebben blijkbaar geld over voor een dure mobiele telefoon. InStat concludeert dan ook, dat er in China zo’n 28 miljoen potentiële iPhone-kopers zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2008, 9:48
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.