Muziekfestival doet oproep voor ultieme festival-app

Muziekfestival Lollapalooza vroeg mensen om de ultieme festivalapp te maken. Het leverde 19 inzendingen op, die goed genoeg waren om de strijd aan te gaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

lollapaloozaIn de loop van de jaren hebben we al heel wat apps voorbij zien komen, die zijn bedoeld om de weg te vinden op een muziekfestival. Ze bevatten meestal de vaste ingrediënten: een overzicht van de verschillende podia, een lijst met alle optredens, biografieën van de artiesten en nog wat leuke extra’s, zoals een geolocatiefunctie om je vrienden te kunnen terugvinden. Het muziekfestival Lollapalooza besloot dit jaar om een hackathon te organiseren, waarbij ze hun API openzetten voor iedereen die een app wilde maken. Doel van dit alles: het maken van de ultieme festival-app. De wedstrijd HackLolla ging op 6 mei van start tijdens Music Hack Day. En de 19 beste inzendingen bevatten heel wat nuttige ideeën.

Lees ook: Deze muziekfestival-apps heb je nodig

Er zijn planningsapps bij waarmee je een tijdschema voor jezelf kunt maken. Maar ook live streaming-apps en games. Het publiek mag nu stemmen op de beste apps, waarna in augustus de twee winnaars worden gepresenteerd. Een van de meest originele inzendingen is Set Pickr, waarbij je moet raden welke nummers een bepaalde band gaat spelen. Je kunt dan meteen een competitie aangaan met andere spelers.

Mashable zette alle filmpjes van de deelnemers op een rijtje, voorzien van een korte toelichting. Er zijn 6 inzendingen voor iPhone-apps, de rest is voor Android, web of mobiel web.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2015, 12:44
Categorie Apps
Onderwerpen festival, hackers, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.