MuscleNerd publiceert video over iPhone-firmware 2.2.1

MuscleNerd heeft een filmpje gemaakt waarin hij uitlegt wat de nieuwe firmware betekent voor mensen die een jailbreak en/of unlock hebben uitgevoerd op de iPhone en iPod touch.

Firmware update 2.2.1Dev Team-lid MuscleNerd heeft een filmpje gemaakt waarin hij uitlegt waarom je niet moet updaten naar firmware 2.2.1 als je yellowsn0w hebt gebruikt. De enige manier om veilig te updaten is om een custom firmware te gebruiken, waarin de baseband (= modemfirmware) niet is vernieuwd. Mocht je toch per ongeluk een update uitvoeren, dan verlies je een jailbreak en misschien ook de mogelijkheid om in de toekomst nog te unlocken.

MuscleNerd laat in het filmpje zien dat hij customfirmware heeft gebruikt, waardoor hij firmware 2.2.1 kan draaien in combinatie met baseband 02.28.

De firmware-update 2.2.1 heeft voor de iPod touch andere consequenties: de tethered jailbreak is nog steeds mogelijk, maar het heeft de mogelijkheden van een untethered jailbreak niet makkelijker gemaakt. Toch stelt het Dev Team zich nog steeds tot doel om zo’n untethered jailbreak te ontwikkelen. Voor eerste generatie iPhones is het nog steeds mogelijk om te unlocken en te jailbreaken, maar je zult moeten wachten op nieuwe Pwnage-software.

Tipgever: Dennis

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2009, 13:33
Categorie iOS
Onderwerpen musclenerd, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.