MuscleNerd meldt binnen een dag jailbreak van iOS 5

De eerste jailbreak van iOS 5 is een feit. MuscleNerd van het iPhone Dev Team heeft bekend gemaakt dat het team een tethered jailbreak uit heeft gevoerd op iOS 5.

Jailbreak iOS 5Nog geen dag nadat iOS 5 beschikbaar kwam voor ontwikkelaars, is de jailbreak van iOS 5 al een feit. Voor de jailbreak is gebruik gemaakt van de limera1n-exploit in combinatie met de eerste betaversie van iOS 5, die sinds vannacht voor ontwikkelaars beschikbaar is. Limera1n richt zich op de (read-only) bootrom van de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch, de originele iPad en de 2e generatie Apple TV en de tethered jailbreak is om deze reden niet door Apple te patchen. Wat wel opvallend is, is dat de laatste versie van Cydia ook in combinatie met iOS 5 lijkt te werken.

Om een untethered jailbreak uit te voeren op iOS 5, zal de bestaande bootrom-exploit limera1n nog gecombineerd moeten worden met een untether-exploit. Stefan Esser alias i0n1c, die de untether-exploit voor iOS 4.3.1 tot en met iOS 4.3.3 schreef, speculeert dat zijn untether-exploit mogelijk nog op de eerste beta’s van iOS 5 zou kunnen werken. De hacker geeft aan dit niet te kunnen controleren, omdat hij geen ontwikkelaar is aangezien ontwikkelaars akkoord moeten gaan met voorwaarden die het verbieden om jailbreaks mogelijk te maken. De iPad 2 is als enige niet kwetsbaar voor de limera1n-exploit en daarom ook niet tethered te jailbreaken op iOS 5. MuscleNerd waarschuwt gebruikers van een GSM of CDMA iPad 2 dan ook om niet te updaten naar de beta’s van iOS 5, als ze potentieel gebruik willen kunnen maken van een jailbreak op iOS 4.3.3.

Met dank aan de diverse tipgevers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2011, 15:08
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.