Mozilla voorspelt: Firefox Mobile betekent het einde van de app stores

Volgens Jay Sullivan (Mozilla) gaan de app stores verdwijnen zodra Mobile Firefox (Fennec) op de markt verschijnt. Webapplicaties zijn net zo krachtig als native apps.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Mozilla-baas Jay Sullivan heeft een opvallende voorspelling gedaan. Hij verwacht dat app stores zoals de Android Market en Apple’s App Store gaan verdwijnen als Firefox Mobile op de markt komt. Iedereen met kennis van HTML en JavaScript kan daarvoor namelijk een (web)applicatie ontwikkelen, zonder dat je aan een bepaald mobiel platform vastzit.

Eigenlijk zijn Sullivan’s uitspraken niet zo nieuw, want toen de iPhone op de markt kwam waren er lange tijd alleen webapplicaties beschikbaar. En Palm heeft met webOS zelfs een heel platform erop gebouwd. Sullivan denkt echter dat er sprake is van een overgangsperiode: op dit moment zijn de applicaties nog succesvol, maar op termijn gaat het web winnen. Zijn argumentatie? “Because it always does”.

Toch staat Mozilla dan nog wel voor een uitdaging: het lijkt er nog niet op dat er binnenkort een iPhone-versie van Firefox Mobile aankomt. Gelukkig ondersteunt Safari met HTML5 ook al veel geavanceerde functies, zoals je eerder al kon lezen.

Via: Boy Genius Report

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 13:34
Categorie iOS
Onderwerpen firefox, mozilla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.