Copenhagen Wheel: stadsfiets met iPhone-interface

De Copenhagen Wheel is een door MIT ontwikkelde fiets met elektromotor, waarmee je luchtkwaliteit in de gaten kunt houden via een sensor. Deze is via Bluetooth met je iPhone verbonden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

copenhagen wheelToen we vorig jaar een tripje naar Kopenhagen maakten, hadden we ons voorgenomen om als echte Hollanders de stad op de fiets te gaan verkennen. In Kopenhagen waren immers gratis witte fietsen op bijna elke straathoek te vinden. De werkelijkheid bleek iets anders: er waren nauwelijks fietsen te bekennen en als je er eentje in een rek zag staan, had het ding een kronkel in het wiel of een lekke band. Kopenhagen heeft behoefte aan betere fietsen en de Amerikaanse universiteit MIT heeft er eentje bedacht.

Het is een slimme zet van MIT om de fiets te introduceren tijdens de klimaatconferentie in Kopenhagen. De Copenhagen Wheel is een stadsfiets met iPhone-interface. De fiets zal echter niet snel gratis weggegeven worden, want het gaat om een luxe uitvoering met electromotor. Alle componenten zijn weggewerkt tot één stuk: geen lelijke bedrading of accu’s, maar een rode cirkel rondom het wiel waarin de motor, 3 versnellingen, accu’s en sensor-kit zijn ingebouwd. Er zit een communicatie-interface voor de iPhone op, die via Bluetooth met de sensoren contact onderhoudt. Hiermee kun je de actuele snelheid en de afgelegde afstand meten, maar ook de luchtvervuiling checken en je vrienden op de hoogte houden. De sensoren houden CO (koolstofmonoxide), NOx (stikstofverbindingen), relatieve vochtigheid, temperatuur en geluid (aantal decibel) in de gaten.

Meer info: Copenhagen Wheel
Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 14:06
Categorie Accessoires
Onderwerp fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.