Morgan Stanley voorspelt productie meerdere iPhone-modellen in juni/juli

Morgan Stanley-analist Katy Huberty heeft van fabrikanten in Hong Kong en Taiwan gehoord dat Apple in juni/juli meerdere iPhone-modellen gaat produceren, met introductie rond

inch-budget-iphone-rood-bovenkant-onderkant1Analist Katy Huberty van Morgan Stanley is naar Azië gereisd om te spreken met toeleveranciers. Ze concludeert daaruit dat Apple in de periode juni/juli meerdere nieuwe iPhone-modellen heeft gepland. De toestellen komen waarschijnlijk pas in september op de markt, denkt Huberty. Ze bezocht fabrikanten in Hong Kong en Taiwan om de informatie te vergaren. De voorspellingen zijn in lijn met claims eerder vandaag dat Sharp, LG en Japan Display in juni beginnen met de productie van schermen voor de iPhone 5S. Naast de opvolger van de iPhone 5 is Apple volgens hardnekkig terugkerende geruchten ook bezig met een budget iPhone, gericht op mensen die geen duur toestel met abonnement willen hebben. Met de budget iPhone wil ook meer voet aan de grond krijgen in minder rijke landen, waar de nadruk sterker op prijs ligt. Het zal daarbij eerder om een middenklasser gaan.

Huberty informeerde ook naar de huidige iPhone-toestellen en kreeg te horen dat het aantal verscheepte toestellen volgens verwachtingen verloopt. Een paar maanden geleden werd nog geklaagd over tegenvallende cijfers voor de iPhone 5. “Na een trage start ligt de iPhone 5 nu op schema”, noteerde Huberty. Prijsverlagingen van de iPhone 4 stimuleren ook vraag op korte termijn. In Nederland stunt bijvoorbeeld Vodafone met de iPhone 4 en het gaat daarbij niet om oude modellen, maar om een 8GB-versie van het toestel.

Operators zien wel mogelijkheden om het marktaandeel van Apple op langere termijn te vergroten met een 5-inch toestel en een goedkopere iPhone. Morgan Stanley verwacht dat het aandeel AAPL naar $540 zal stijgen.

De foto boven dit artikel is een concept van de budget iPhone, dat we door designer Martin Hajek hebben laten maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2013, 15:49
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen budget iphone, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.