Mogelijke leveranciers nieuwe iPhone bekend

Naar verwachting lanceert Apple in juni weer een nieuwe iPhone, de iPhone 4G. Inmiddels is duidelijk geworden welke bedrijven de onderdelen voor het nieuwe toestel mogen leveren. Hierbij gaat het veelal om bestaande partners, maar voor de levering van 15 procent van alle touchscreens heeft Apple een order geplaatst bij nieuwkomer Chimei Innolux.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-prototypeNaar verwachting lanceert Apple in juni weer een nieuwe iPhone: de iPhone 4G, iPhone HD, of welke andere naam Apple ook gaat kiezen. Inmiddels is duidelijk geworden welke bedrijven de onderdelen voor het nieuwe toestel mogen leveren. Hierbij gaat het veelal om bestaande partners, maar voor de levering van 15 procent van alle touchscreens heeft Apple een order geplaatst bij nieuwkomer Chimei Innolux. Het bedrijf zou de order gekregen hebben vanwege de nauwe banden met Foxconn, zo bericht DigiTimes.

Evenals bij de iPhone 3GS is Foxconn verantwoordelijk voor de assemblage van het nieuwe toestel. Volgens de publicatie heeft Foxconn de onderdelen voor de nieuwe iPhone al in april ontvangen. Onduidelijk is echter wanneer de assemblage van start zal gaan. Naast Chimei Innolux leveren TPK en Wintek samen de resterende 85 procent van de touchscreens. Zij leveren ook al onderdelen voor de iPhone 3GS en worden door Apple blijkbaar als betrouwbare partners gezien.

DigiTimes - Leveranciers nieuwe iPhone

Onderdelen voor de camera van de nieuwe iPhone komen van Largan Precision en Genius Electronic, verantwoordelijk voor respectievelijk 80 en 20 procent van de leveringen. Het iPhone-prototype dat in april bij techblog Gizmodo terechtkwam had een 5-megapixelcamera op de achterzijde en tevens een camera op de voorzijde (voor videochatten). Andere leveranciers zijn TXC (kwartskristalcomponenten), Kinsus (PCB), Taiflex Scientific (FFCL) en Leadertek (röntgenapparatuur voor testdoeleinden).

De verwachting is dat de nieuwe iPhone op Apples jaarlijkse Worldwide Developers Conference geïntroduceerd zal worden. Die vindt dit jaar plaats van 7 tot 11 juni en wordt vrijwel zeker voorafgegaan door een keynote van verschillende Apple-topmannen. Volgens geruchten zou de nieuwe iPhone al diezelfde dag verkrijgbaar kunnen zijn, in plaats van enkele weken daarna zoals Apple in het verleden altijd deed.

Via: AppleInsider / DigiTimes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2010, 11:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, iPhone 4, levering, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.