Praktijkervaringen: iPad 3G bestellen en workshop simkaart knippen

Ervaringen met het bijknippen van micro-simkaarten en het bestellen van een iPad 3G vanuit Nederland. iCreate maakte een workshop simkaart knippen, Harm-Willem vertelt over zijn ervaringen met de iPad bestellen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

simkaart knippenTwee praktische onderwerpen die met de iPad 3G te maken hebben: het bestellen van een iPad 3G en het afknippen van je simkaart tot het gewenste formaat. Ondertussen weet iedereen wel dat de simkaart die je in de iPad moet gebruiken van het formaat micro-sim moet zijn. We legden eerder al uit dat je een standaard-simkaart tot de gewenste grootte kunt afknippen. Ook lieten we weten wat een micro-simkaart is en dat het bij T-Mobile- en KPN-simkaarten al probleemloos werkte.

iCreate Magazine heeft nu een stappenplan gemaakt waarin ze uitleggen hoe je je gewone simkaart werkend krijgt in een iPad 3G. Maar in plaats van een sjabloon om te zorgen dat de micro-simkaart de juiste afmetingen heeft, knippen ze eigenlijk maar wat op gevoel: “Knip een klein puntje van elk van de drie hoeken af, zo past de kaart beter in de houder.” Vervolgens steek je de simkaart in de iPad, voer je de pincode in en de juiste APN-instellingen in om de internetverbinding tot stand te brengen en je bent klaar. De workshop simkaartknippen is bij iCreate Magazine te vinden en werd getipt door Frank. Voor veel mensen misschien bekende informatie, maar wie nog met bibberende knieën er tegenop ziet om de schaar in z’n simkaart te zetten misschien een steuntje in de rug.

Invoer van een iPad 3G

Harm-Willem heeft ons de afgelopen dagen op de hoogte gehouden van de aanschaf van zijn iPad 3G. Hij kocht een 64GB iPad Wi-Fi + 3G en betaalde daarvoor:

  • MyUs account: 10 USD (7 euro)
  • iPad (totaal): 829 USD (640 euro)
  • MyUS verzendkosten: 60 USD (45 euro)
  • Subtotaal: 899 USD (692 euro)
  • Invoer: (82 euro)
  • BTW: (133 euro)
  • Totaal: 907 euro

Harm-Willems iPad werd op vrijdag 30 april opgehaald in Florida en vertrok dezelfde dag nog richting Cincinnati. Daar bleef de iPad op 1 mei een dagje liggen en vertrok hij eind van de avond richting Brussel. In Brussel bleef de iPad op 2 mei ook een dag liggen, waarna op 3 mei eindelijk de reis naar Amsterdam werd gemaakt. Bij het afleveren ging iets mis, waardoor Harm-Willem op 4 mei uiteindelijk zijn iPad in de armen kon sluiten. Totaal zo’n 4 à 5 dagen dus, tussen verzending en ontvangst en gezien de andere ervaringen die we hebben gehoord is dat een termijn die vrij normaal is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:11
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad 3, simkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.