iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was donderdag 20 februari 2014

In iCulture Vandaag blikken we terug op de WhatsApp-overname, alle details en de twee oprichters van WhatsApp. Wie zijn ze eigenlijk?

whatsapp messaging bolletjesWe kunnen er niet omheen: het grote nieuws van vandaag was de overname van WhatsApp door Facebook. We pakten flink uit, met een achtergrondverhaal over de twee oprichters, Jan Koum en Brian Acton. Wie zijn deze nieuwbakken miljardairs en zijn ze inmiddels naast hun schoenen gaan lopen? Ook maakten we een infographic waarin je alle belangrijke cijfers van WhatsApp overzichtelijk bij elkaar ziet. Maar we bieden ook alternatieven: 12 vervangende messaging-apps, waaronder het inmiddels snel in populariteit stijgende Telegram.

Nieuws

Apps

Ook leuk

  • Vandaag in iCulture Deals een bloeddrukmeter met extra korting en een reeks video-apps.
  • In Angry Birds Rio doken we in de Amazone, met 26 nieuwe levels.
  • Tengami heb je nodig als je even wilt ontspannen. Hoewel… deze relaxte game kan ook heel veel frustratie oproepen als je niet verder komt.

Nog meer vandaag

surveymonkey-iphoneApps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

  • SurveyMonkey (gratis) heeft een app uitgebracht voor iPhone en iPad, waarmee je onderweg enquetes kunt invullen. Helaas moet je daarvoor wel in de Amerikaanse App Store zijn, want in de Nederlandse is ‘ie nog niet beschikbaar.
  • Waze kreeg vanavond een update. In de nieuwe versie navigeer je makkelijker naar afspraken die in je agenda staan.
  • Perloo tilt de term ‘minimalisme’ naar nog grotere hoogten. Een vrijwel zwart icoontje, fascinerende geometrische patronen en extreem moeilijke puzzels. Niet voor watjes.
  • Another Case Solved is een iets traditioneler ingestoken game. Een ouderwetse detective in de vorm van een game, waarbij je in de stad op zoek gaat naar de oplossing van het snoepmysterie. Want als er lijken in voorkwamen, mocht deze app niet de 4+ leeftijdswaardering voeren.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2014, 22:03
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.