Apple biedt (per ongeluk?) MobileMe-gebruikers 25 GB aan iCloud-opslag tot 2050

Het gratis 20 GB-abonnement binnen iCloud voor oud-MobileMe-gebruikers lijkt tot 2050 te lopen. Het lijkt te gaan om een foutje bij Apple.

iCloud 2050Een aantal voormalig MobileMe-gebruikers kreeg van Apple een jaar lang 25 GB aan online opslag. Deze actie moest vandaag verlopen, maar volgens een bericht binnen de instellingen van iCloud mogen zij nog tot 2050 gebruikmaken van Apple’s aanbod. Het lijkt te gaan om een glitch, aangezien Apple oud-MobileMe-gebruikers er onlangs nog aan herinnerde dat ze vanaf 30 september niet langer 25 GB aan opslag tot hun beschikking hadden. Er is ook een kleine kans dat Apple het aanbod heeft verlengd.

Koos je er niet voor om je abonnement te upgraden, dan zou je vanaf 1 oktober normaliter 5 GB aan iCloud-opslag tot je beschikking hebben. Dit is evenveel als iedere andere iCloud-gebruiker kosteloos mag gebruiken. Wil je in totaal 25 GB aan opslag, dan moet je 32 euro per jaar betalen om 20 GB aan je gratis bundel toe te voegen. Volgens een bericht in de instellingen van iCloud verloopt je abonnement met 25 GB aan opslag pas over 2050. Dat is vrij opmerkelijk: de iCloud-abonnementen worden namelijk per jaar verrekend.

We moeten nog zien wat het vreemde bericht in de instellingen van iCloud zal betekenen. Omdat Apple er in het verleden al op heeft gewezen dat de abonnementen op 1 oktober zijn verlopen, is de kans aanwezig dat dit alsnog zal gebeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2012, 10:03
Categorie Diensten
Onderwerp mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.