Apple neemt Passif over: mogelijke chipmaker voor iWatch

Apple heeft de chipmaker Passif overgemaakt, een bedrijf dat zich specialiseert in energiezuinige chips. Wellicht werken ze aan de iWatch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iWatch Martin HajekApple heeft de Amerikaanse chipontwikkelaar Passif overgenomen, een bedrijf dat zich vooral bezighoudt met het ontwerpen van energiezuinige chips. Volgens The Wall Street Journal-journalist Jessica Lessin werkt Passif onder andere aan communicatiechips die gebruikmaken van Bluetooth Low Energy, voor fitnessapparaten die een lange batterijduur nodig hebben. De overname zou wel eens bedoeld kunnen zijn voor de vermeende Apple iWatch, een smartwatch die prima gebruik kan maken van zulke zuinige hardware.

Apple heeft de overname bevestigd, maar laat vrij weinig los. Het volgende statement werd gedeeld met AllThingsD:

Apple koopt van tijd tot tijd kleine technologiebedrijven. We bespreken over het algemeen niet wat we met deze bedrijven van plan zijn.

Hoeveel Apple voor Passif heeft betaald is onduidelijk, maar volgens Lessin probeerde Apple een paar jaar geleden hetzelfde bedrijf over te nemen voor tientallen miljoenen dollars. Het is volgens haar aannemelijk dat het overnamebedrag nu hoger ligt.

Apple lijkt de batterijduur voor de iWatch zeer serieus te nemen. Patenten wezen eerder al op flexibele batterijen die zich goed voor de smartwatch zouden lenen. Een lange accuduur is bij een horloge voor sommigen waarschijnlijk erg belangrijk, omdat je het apparaat het merendeel van de tijd zonder al teveel gedachten om je pols hebt hangen – en er soms zelfs mee slaapt. Dan wil je hem liever niet dagelijks aan de oplader hangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 9:10
Categorie iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.