MobileMe Gallery nog steeds betaalde dienst

Even leek het erop dat MobileMe Gallery voortaan gratis zou worden, maar Apple heeft de fout gecorrigeerd. Alleen Find My iPhone is voortaan gratis.

mobileme galleryGisteravond ging vlak na de lancering van iOS 4.2 even het gerucht, dat MobileMe Gallery gratis zou worden, net als de dienst Find My iPhone. Op het startscherm van MobileMe was een opsomming te zien van diensten die gratis en betaald aangeboden zullen worden. MobileMe Gallery stond ook bij de gratis diensten, maar het lijkt erop dat Apple een foutje heeft gemaakt.

Gallery is een dienst om foto’s online op te slaan en uit te wisselen met Apple-producten. Er is ook een gratis Gallery-app, om vanaf je iPhone foto’s te kunnen uploaden, je fotogalerie van jezelf en vrienden te bekijken en een link naar een album te delen. Toen de indruk ontstond dat MobileMe Gallery gratis zou worden, werd er driftig gespeculeerd hoeveel opslagruimte gebruikers gratis zouden krijgen. Bij het betaalde MobileMe-abonnement van €79 krijg je 20GB gratis opslag, die je naar eigen inzicht kunt vullen met foto’s, bestanden en e-mail. Maar het lijkt erop dat Gallery gewoon onderdeel blijft van de betaalde suite. Wie nu naar me.com op de iPhone gaat, ziet dat de Gallery weer is ingedeeld bij de betaalde diensten.

De gratis Find My iPhone-applicatie (‘Zoek mijn iPhone’) kreeg vannacht wel een update, die van MobileMe Gallery niet.

gallery-gratis

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2010, 10:41
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerp mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.