iPhone Dev Team geeft update over jailbreak en unlock iOS 4.2.1

Het iPhone Dev Team heeft op haar blog een update gepost over de (on)mogelijkheden met betrekking tot het jailbreaken en unlocken van de gisteravond door Apple uitgegeven iOS-versie 4.2.1. Om er zeker van te zijn dat je iOS 4.2.1 zult kunnen jailbreaken is het aan te raden om de unieke handtekening (SHSH-gegevens) van deze firmware 4.1 op te slaan nu dat nog mogelijk is.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Dev Team - PwnageHet iPhone Dev Team heeft op haar blog een update gepost over de (on)mogelijkheden met betrekking tot het jailbreaken en unlocken van de gisteravond door Apple uitgegeven iOS-versie 4.2.1. Om er zeker van te zijn dat je iOS 4.2.1 zult kunnen jailbreaken is het aan te raden om de unieke handtekening (SHSH-gegevens) van firmware 4.1 op te slaan nu dat nog mogelijk is. Zonder deze per toestel unieke handtekening zullen alleen de iPhone 3G, iPhone 3GS (oude bootrom) en 2e generatie iPod touch (MB-model) untethered gejailbreakt kunnen worden.

Jailbreaken van iOS 4.2.1

Gebruikers met een iPhone 3G, iPhone 3GS (met de oude bootrom) of de 2e generatie iPod touch (MB-model) zullen, dankzij de diverse exploits die eerder bekend werden gemaakt, het eenvoudigste kunnen jailbreaken. Hoewel de versie 0.9.6b3 van redsn0w in principe gebruikt zou kunnen worden om deze toestellen untethered te jailbreaken, is het goed om je te realiseren dat de daarin opgenomen Cydia-versie dit moment niet geschikt is voor gebruik op iOS 4.2.1. Het iPhone Dev Team heeft inmiddels redsn0w 0.9.6b4 beschikbaar gemaakt, die wél een werkende versie van Cydia bevat.

Ook de nieuwere toestellen, zoals de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom. IPhone 4, iPad, 3e en 4e generatie iDevices zullen dankzij de limera1n exploit te jailbreaken zijn op iOS 4.2.1. Voor deze toestellen geldt echter dat de jailbreak zonder een verdere exploit of technische ingreep tethered zal zijn. De hacker @comex is ondertussen bezig met een methode die deze gebruikers in staat zal stellen om iOS 4.2.1 untethered te jailbreaken, als je over de unieke handtekening van iOS 4.1 voor het toestel beschikt. Mocht deze methode geen resultaat opleveren, dan is het iPhone Dev Team zelf ook bezig met een vergelijkbare maar minder elegante methode. Hoewel het team niet graag een Estimated Time of Arrival (ETA) geeft, zou een werkbare methode vandaag nog kunnen volgen (Pacific Standard Time).

Unlocken van iOS 4.2.1

iPhone unlockMocht je om wat voor reden dan ook al iOS 4.2.1 op je toestel hebben staan, dan kun je deze op dit moment nog niet unlocken. Naast een succesvolle jailbreak is er voor een unlock een exploit in de baseband (modemfirmware) vereist. Al eerder kondigde Sherif Hashim aan een dergelijke exploit gevonden te hebben. Het iPhone Dev Team heeft in de meest recente blogpost nog eens bevestigd dat een unlock voor de iPhone 3G en iPhone 3GS deze week nog verwacht wordt. De unlock van de meest recente baseband op de iPhone 4 blijkt meer meer moeite te kosten en daarover is dan ook geen concrete informatie bekend gemaakt.

Unieke handtekening opslaan van iOS 4.1

TinyUmbrellaNa de release van een nieuwe firmware is het over het algemeen gedurende een beperkte periode nog nog mogelijk om de unieke handtekening van een eerdere firmwareversie op te slaan. Mocht je de unieke handtekening voor je toestel van iOS 4.1 nog niet eerder op hebben geslagen, dan is het daarom aan te raden om dat zo snel mogelijk te doen, aangezien deze handtekening vermoedelijk een belangrijke rol zal gaan spelen bij toekomstige jailbreaks. Om de voor jouw toestel unieke handtekening van iOS 4.1 op te slaan met behulp van TinyUmbrella maakt het niet uit welke firmwareversie er momenteel op je toestel staat en of deze op dit moment gejailbreakt is.

Het iPhone Dev Team heeft redsn0w 0.9.6b4 beschikbaar gesteld waarmee de jailbreak conform het bovenstaande kan worden uitgevoerd op Windows of Mac OS X. Links naar downloads kun je vinden in de originele blogpost Thanksgiving with Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2010, 10:40
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 3, iphone dev team, jailbreak, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.