iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp
iOS app ontwikkel onderzoek

Merendeel mobiele ontwikkelaars verdient nog geen 370 euro per maand

App-ontwikkelaars verdienen lang niet altijd grof geld, aldus het VisionMobile onderzoek 'Developer Economics Q3 2014: State of the Developer Nation'.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS app ontwikkel onderzoekHet ontwikkelen van mobiele apps levert niet altijd bergen geld op. Uit het VisionMobile onderzoek ‘Developer Economics Q3 2014: State of the Developer Nation’ blijkt dat ontwikkeling van mobiele apps zelden ‘big business’ is. Vijfig procent van de iOS-ontwikkelaars verdient met hun app minder dan €370 ($500) per maand. Bij Android app-ontwikkelaars is dit percentage zelfs 64%. Drieëntwintig procent verdient maandelijks zelfs nog geen $100 met hun app development. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 10.463 mobiele developers uit 137 landen.


Toch zijn er ook ontwikkelaars die veel succes hebben met hun app. Uit het onderzoek blijkt dat 1,6% van de app-ontwikkelaars maandelijks meer dan een half miljoen aan inkomsten weet te genereren. Tachtig procent van alle appinkomsten komt uit mobile games. De meeste games zijn echter niet een succes te noemen blijkt uit cijfers. 57% van alle mobile games brengt maandelijks minder dan $500 dollar per maand op.

Volgens het onderzoek zijn er zo’n 2,9 miljoen appontwikkelaars op aarde, die samen twee miljoen apps hebben gebouwd. Door de enorme inkomstenverschillen ontbreekt bij appontwikkelaars de middenklasse vrijwel geheel. En ook de onafhankelijke appontwikkelaar zou binnenkort wel eens een zeldzaam verschijnsel kunnen worden.


Adformatie mobilemarketing logoDit artikel, geschreven door Richard Otto (@RichardOtto), is met toestemming doorgeplaatst van Adformatie/MobileMarketing.nl in het kader van een wederzijdse contentuitwisseling om zakelijk mobiel gebruik te promoten. Het artikel vertegenwoordigt niet de mening van de redactie van iCulture.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.