Mobiele make-over voor Yahoo

Yahoo Mobile heeft een make-over gehad. Op CTIA 2009 werd de nieuwe versie gepresenteerd voor de iPhone en mobiele websites.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Yahoo MobileYahoo heeft op CTIA 2009 een vernieuwde versie van Yahoo Mobile laten zien. Het gaat om de mobiele website van Yahoo en de iPhone-applicatie, die vanaf woensdag beschikbaar zijn. Alle content die ze van belang achten is nu samengebracht op één scherm, waardoor je behoorlijk zult moeten scrollen om alles te zien. De komende dagen vindt in Las Vegas de grote Amerikaanse telecombeurs CTIA 2009 plaats, dus reken er maar op dat er nog wel meer aankondigingen van bedrijven langskomen. Zo is BlackBerry vandaag van start gegaan met een eigen softwarewinkel. De Yahoo-applicatie combineert OneSearch, OnePlace en OneConnect in één applicatie.

Yahoo MobileVolgens CNET gaat Yahoo daarmee weer een beetje terug naar haar oorsprong, toen het nog een internetportal was. Zoeken, neuws, e-mail, sociale netwerkfuncties, financieel, weer, sportuitslagen, alles is samengebracht in één interface. Bovenaan staat OneSearch, die op basis van je GPS-locatie de zoekresultaten ook locatieafhankelijk kan laten zien. De content daaronder is aanpasbaar. De Java-versie is totaal anders: het dashboard-achtige applicatie met widgets voor diensten als Facebook, adresboek en kaarten. Deze Java-applicatie komt pas in mei beschikbaar.

Yahoo heeft al diverse applicaties in de App Store: Yahoo! Mobile, OneConnect, Inquisitor (allemaal gratis)
Via: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:04
Categorie Apps
Onderwerp yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.