misfit flash

Misfit Flash: goedkope fitnesstracker met iPhone-app

De Misfit Flash is een goedkope fitnesstracker van Misfit. Het ronde schijfje kost 50 dollar en is ook geschikt voor zwemmen en fietsen.

misfit flashWil je een ‘echte’ fitnesstracker en wilde je niet teveel betalen, dan was je tot nu toe aangewezen op de Fitbit Zip. Die kost rond de 60 euro en heeft wat minder functies dan de duurdere Fitbits. Maar Misfit doet vanaf nu ook mee in de race om de goedkope fitnesstrackers. Ze hebben de Misfit Flash aangekondigd, een draagbare tracker waarmee je lichaamsbeweging en slaap kunt meten. Hij gaat $50 kosten en ligt binnenkort in bij grote Amerikaanse winkelketens zoals Walmart en Best Buy. Hopelijk volgt Europa daarna snel en die kans is wel aanwezig, want de Nederlandse Apple Store verkoopt de duurdere Misfit’s al een tijdje.

De Misfit Flash meet je bewegingen en je slaapgedrag. Er is geen scherm, net als bij de Misfit Shine. De enige manier om het ronde schijfje te bedienen is via de iPhone-app. Gekleurde lampjes op het schijfje geven aan of je je fitnessdoelen hebt bereikt. Druk je op de schijf, dan krijg je de status te zien. Je kunt er ook de tijd mee aflezen, al vermoeden we dat je sneller bent als je gewoon op je iPhone kijkt. Je krijgt bij de Misfit Flash een bandje om rondom de pols te dragen. Eventueel kun je er nog andere accessoires bij kopen.

misfit-flash-kleuren

Via de app lees je het aantal stappen, verbrande calorieën en de gelopen afstand. Ook de slaapkwaliteit wordt in cijfers omgezet. En net als bij de duurdere Misfit Shine kun je ook fietsen en zwemmen meten. Eigenlijk heeft deze goedkopere Misfit Flash dezelfde functies als z’n duurdere tegenhanger die alweer uit 2013 dateert. In plaats van aluminium is nu gekozen voor polycarbonaat en een iets dikkere behuizing. Bij de Shine zorgt de accelerometer voor het vertalen van tikken op de behuizing, terwijl de Flash één grote invoerknop is. Vanaf vandaag start de pre-order in de VS, waarbij je de keuze hebt uit zeven kleuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2014, 17:33
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitnesstracker, misfit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.