Mijlpaal: 15.000 nieuwsberichten op iPhoneclub

iPhoneclub heeft op 10 augustus 2011 de mijlpaal van 15.000 artikelen gehaald. Het eerste nieuwsartikel verscheen 19 december 2006. Bijna 75% is geschreven door een enkele auteur - Gonny van der Zwaag.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

15000Vandaag heeft iPhoneclub iets te vieren: dit is het 15.000e bericht dat je op onze website leest, een mijlpaal! Bovendien vieren we aan het eind van dit jaar ons vijfjarig bestaan. Sinds ons eerste artikel uit december 2006 is er veel gebeurd. Toen spraken ‘deskundigen’ nog over The Apple Phone Flop en spraken hun bezorgdheid uit dat Apple nooit in staat zou zijn een fatsoenlijke telefoon te produceren. Inmiddels weten we wel beter: 15.000 berichten later is Apple de grootste en de meest winstgevende speler in de smartphonemarkt en is de iPhone het belangrijkste product voor Apple geworden.

Van die 15.000 berichten zijn er 11.082 (74%) geschreven door één persoon, medeoprichter Gonny. Maar dat percentage zal zakken nu het dagelijks nieuws wordt verzorgd door Bart Breij, die met 534 berichten op de tweede plaats staat. De derde veelpubliceerder is Michel Lusthof (402 berichten) die al lange tijd aan onze website is verbonden als freelance-redacteur. Laten we ook zeker onze jailbreak-koning Paul Pols (347 artikelen) niet vergeten, die vrijwel zelfstandig dit (vaak complexe) onderwerp voor zijn rekening neemt en die materie zo begrijpelijk mogelijk probeert uit te leggen.

iPhoneclub en iPadclub worden vandaag de dag gemaakt door 4 fulltime medewerkers, die meer doen dan alleen nieuwsberichten schrijven. Zo werkt redacteur Bastiaan Vroegop vooral achter de schermen aan het actualiseren van tips en het maken van lijstjes en andere content die voor langere tijd interessant blijft. Bij iPhoneclub is nieuws vaak vluchtig: wat vandaag in het nieuws is, is morgen alweer ingehaald door nieuwe ontwikkelingen. Vandaar dat we het belangrijk vinden om ook een stabiele basis te hebben van content waar je over een paar maanden nog steeds iets aan hebt.

Op een gemiddelde dag verschijnen er meer dan 10 nieuwsartikelen op iPhoneclub en we zitten goed op schema om dat ook in 2011 met gemak te gaan halen. Het vinden van inspiratie is geen probleem: over de iPhone valt elke dag wel iets nieuws te vertellen en als er geen nieuws is bij de operators of bij Apple zelf, dan is er altijd nog de App Store, waar dagelijks meer dan 1.000 nieuwe apps verschijnen en waaruit we de beste en meest interessante proberen te selecteren.

Wij zijn met 15.000 artikelen nog lang niet klaar, want zoals Apple graag zegt: dit is nog maar het begin. Zolang Apple iPhones blijft maken, gaan wij door met iPhoneclub. Bij deze willen we dan ook alle lezers bedanken die ons alle jaren hebben gevolgd en hun bijdrage hebben geleverd aan de community die rondom iPhoneclub is ontstaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2011, 14:44
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iPhoneclub, mijlpaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.