Nep: video van ‘officiële’ iPhone 5 website opgedoken

Er is een (neppe) video opgedoken die een per ongeluk ontdekte website van de iPhone 5 laat zien. Een paar kleine foutjes verraden dat de video vermoedelijk niet op waarheid berust.

iPhone 5 Website screenshotEr is een video op YouTube opgedoken die de officiële website van de iPhone 5 weggeeft. In de video is te zien hoe de persoon die het filmpje maakt een geheime link ontdekt op de Duitse website van Apple, waarna hij in de iPhone 5-sectie terecht komt. De URL die wordt getoond in het filmpje werkt niet (meer) thuis en op YouTube wordt in de reacties al door menigeen gezegd dat de video nep is. Toch hebben de makers veel moeite gedaan om het geloofwaardig te laten lijken.

De video is geplaatst op een nieuw aangemaakt YouTube-account met de naam iPhone5Website en dat account biedt verder geen achtergrond over de vinder van de geheime site. We hebben de verschillende URL’s die in de video worden getoond, toch maar even nagetrokken en stuiten herhaaldelijk op Duitstalige waarschuwingen dat pagina’s niet gevonden worden. Een schrijffout in de Duitse productomschrijving in de video, “Grösserer Display”, geeft voor veel kijkers weg dat de video niet op waarheid berust. De mokerslag wordt gegeven door het eerste webadres dat zichtbaar is in de video. Voordat de video start, is namelijk te zien dat de persoon die het opneemt, gebruik maakt van een intern adres.

Evenwel is het leuk om na te trekken wat ‘iPhone5Website’ ervan gemaakt heeft. Volgens de bron wordt de iPhone 5 flink dunner, verkrijgbaar in mat zwart, heeft hij weer een bolle achterkant en weegt de nieuweling 112 gram. Dat is 25 gram minder dan de iPhone 4. Op andere getoonde pagina’s speelt hij in op de nog steeds onbevestigde geruchten dat de iPhone 5 een 8-megapixel camera krijgt en Apple’s Dual Core A5-chip aan boord heeft.

Met dank aan Bart Verwijst voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2011, 12:55
Categorieën Achtergrond, Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhoneclub, video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.