Middelgrote en kleine bedrijven willen iPads kopen

Maar liefst driekwart van het MKB wil tablets kopen in 2012. Dat blijkt uit een onderzoek van NPD onder middelgrote en kleine bedrijven. Hoe groter het bedrijf, hoe meer over tablets wordt nagedacht. Bij de kleine bedrijven tot 50 medewerkers heeft 54 procent tabletplannen, bij de grotere ligt dat op 73%.

mkb-tabletsApple vertelt tijdens keynotes graag hoeveel bedrijven uit de Fortune 500 al iPads hebben aangeschaft. Maar het potentieel is veel groter, als je ook naar het midden- en kleinbedrijf kijkt. Bijna driekwart van de kleinere bedrijven is van plan om het komende jaar tablets te kopen. De iPad staat bovenaan het lijstje als meest overwogen tablet. Dat blijkt uit een onderzoek van NPD. Vooral de bedrijven tot 1.000 medewerkers zijn geïnteresseerd.

Daar is 73 procent van de bedrijven van plan tablets te kopen. Vorig kwartaal was het percentage 5 procentpunten lager. Bij de bedrijven tot 50 medewerkers ligt de animo wat lager: daar is 54 procent van plan om tablets te kopen. Kleine bedrijven die aan het onderzoek meededen, meldden dat ze het komende jaar rond de 21.000 dollar aan tablets willen gaan besteden. Het bedrag wisselt echter sterk, afhankelijk van de omvang van het bedrijf. Duidelijk is wel, dat bedrijven van alle denkbare formaten nadenken over het aanschaffen van tablets. En de iPad is net als in de consumentenmarkt inmiddels synoniem geworden met het woord ‘tablet’.

Onderstaande tabel geeft de resultaten van het onderzoek weer:

tabel-tablets-mkb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2011, 15:12
Categorie Achtergrond
Onderwerpen bedrijven, ipad, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.