Methode gevonden om iPhone 4S en iPad 2 te downgraden (jailbreak)

iH8sn0w meldt dat hij een nieuwe methode heeft gevonden, waarmee het in de toekomst mogelijk wordt om iOS-apparten met A5-processor te downgraden naar eerdere firmwareversies

ih8sn0w downgrade ios 5-1iH8sn0w meldt dat hij een nieuwe methode heeft gevonden, waarmee het in de toekomst mogelijk wordt om iOS-apparten met A5-processor te downgraden naar eerdere firmwareversies. De A5-chip is te vinden in de iPad 2, de iPhone 4S en in gewijzigde vorm in de derde generatie iPad. De nieuwe methode maakt het makkelijker om terug te gaan naar de jailbreak-vriendelijke firmwareversies zoals iOS 5.0.1. iH8sn0w maakte eerder sn0wBreeze, een populaire jailbreaktool. Nu hebben ze een loophole ontdekt in het APticket-systeem van Apple, waardoor het mogelijk werd om een iPad 2 te downgraden van iOS 5.1 naar iOS 5.0.1.

Momenteel is er nog geen jailbreak beschikbaar voor A5-toestellen die al op iOS 5.1 zitten, ook niet een tethered versie van de jailbreak. Ook was er nog geen methode om te downgraden, hoewel het al wel mogelijk was om SHSHs op te slaan. Het wachten is op de officiële release, maar helaas is daarvoor nog geen datum gegeven. Aangezien de nieuwe methode gebruik maakt van een loophole in de implementatie van APticket blijft het noodzakelijk om over SHSHs van een bepaalde firmwareversie te beschikken om naar deze firmwareversie te kunnen herstellen. Op oudere iDevices dan de iPhone 4S, iPad 2 en 3e generatie iPad was het al mogelijk om met behulp van SHSHs naar eerdere firmwareversies te herstellen, omdat de controle van de APticket op deze toestellen met behulp van bestaande bootrom-exploits te omzeilen is.

ih8sn0w tweet downgrade

Om te zorgen dat je ook in de toekomst kunt blijven jailbreaken wanneer een jailbreak voor iOS 5.1 eenmaal beschikbaar wordt gemaakt is het aan te raden om de daarvoor benodigde bestanden (SHSH blobs) zo snel mogelijk met TinyUmbrella op te slaan (ook als je nu nog geen jailbreak uit wilt of kunt voeren).
Met reacties en vragen kun je terecht op het jailbreak-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2012, 20:38
Categorie Jailbreak
Onderwerpen downgrade, ih8sn0w, ios 5, jailbreak, sn0wbreeze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.