metapho-metadata-wissen

Metapho verwijdert privacygevoelige info uit foto’s

Metapho is een iPhone-app waarmee je metadata uit foto's kunt wissen, zoals locatie en andere privacygevoelige info.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Voordat je een foto op internet zet, wil je misschien alle metadata wissen, zodat anderen niet zien waar de foto is gemaakt. De app Metapho biedt daarvoor een simpele oplossing. De app heeft net een grote update uitgebracht met een nieuwe iOS-extensie en ondersteuning voor de iPad. Want sinds de iPad Air 2 mogen we van Apple ongegeneerd foto’s maken met een tablet.

metapho-metadata-wissen

Metapho verscheen vlak na iOS 8 en biedt sindsdien de mogelijkheid om je foto’s veilig te delen. het model camera, ISO-instellingen, sluitersnelheid, locatie en allerlei andere gegevens worden uit de foto gestript. Het mooie is dat Metapho sinds de update veel makkelijker te gebruiken is: de ontwikkelaar heeft een nieuwe Action-extensie gemaakt zodat je de functies vanuit elke andere app kunt gebruiken. Bij het verwijderen van metadata worden ook meteen de locatiegegevens in Apple’s Fotobibliotheek gewist. Metapho heeft nu ook een Safe Share-functie dat de metadata tijdelijk verwijdert voordat je een foto deelt. De foto die vervolgens op Facebook of Twitter terechtkomt, heeft geen metadata meer, maar de lokaal opgeslagen foto behoudt alle informatie.

Er is één ding waar Metapho niet geschikt voor is: panoramafoto’s. Volgens de ontwikkelaar werkt het gewoon niet goed. Let op dat je met de gratis app nog niet zoveel kan. Je moet een in-app aankoop van €1,79 doen om alle functies in deze app goed te kunnen gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2014, 12:56
Categorie Apps
Onderwerpen foto, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.