Melon: iPhone-hoofdband meet hersengolven en helpt je concentreren

De Melon is een hoofdband die je hersengolven meet en deze informatie doorspeelt naar een iPhone-app. De app helpt je met concentreren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Melon iPhone-hoofdband

iPhone-accessoires die bijhouden hoeveel je op een dag beweegt zijn er genoeg, maar met zelfs de meest geavanceerde armbanden weet je één ding nog niet: wat gaat er precies om in je hoofd? De Melon is een hoofdband die met je iPhone koppelt, waarmee je hopelijk een antwoord krijgt op die vraag. De hoofdband meet de EEG-signalen van je hersenen en vertaalt dit naar hersenactiviteit in de vorm van een lijntje in een app.

Melon iPhone-appHet pulseren van het lijntje in de iPhone-app laat zien hoe goed je kunt concentreren terwijl je bijvoorbeeld werkt. De app vergelijkt je hersengolven in verschillende situaties: zo kun je zien of je met muziek beter kunt concentreren, of juist sneller afgeleid raakt. Op deze manier hoopt de Melon je inzage te geven in wanneer je precies productief bent. Merkt de app dat je afgeleid raakt, dan zal hij je vragen om bijvoorbeeld vijf keer diep in en uit te ademen.

De Melon is niet de eerste iPhone-hoofdband die hersengolven meet, maar de makers doen met hun app wel het één en ander dat we nog niet eerder hebben gezien. Je kunt de Melon bestellen door op Kickstarter 114 dollar te doneren. Reken er maar alvast op dat het project zijn minimumbedrag van 100.000 dollar zal inzamelen – na een paar dagen zitten ze al dik over de helft heen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2014, 18:11
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.