MEGA-app voor iPhone kan automatisch foto’s uploaden

De Mega-app voor iOS heeft een update gekregen met automatisch uploaden en een pincode-functie.

mega-app-fotosDe officiële app van de online opslagdienst MEGA heeft een update gekregen. Het is de eerste update sinds de app een maand geleden verscheen. Twee nieuwe functies zitten erin: een PhotoSync-functie en een pincodeslot. Met PhotoSync kun je foto’s automatisch uploaden naar je online opslagruimte. Een soortgelijke functie zit ook al in Dropbox en SkyDrive, maar het verschil is dat MEGA je 50GB gratis opslagruimte geeft. Bij Dropbox krijg je standaard vanaf 2 GB opslag, bij SkyDrive vanaf 7 GB.

Zodra je een foto maakt met je iPhone, zal de app dit meteen doorsturen van je fotorol naar je MEGA-opslagruimte. Je kunt kiezen of je het uploaden alleen via Wi-Fi of ook via je 3G/4G-verbinding wilt doen. In beide gevallen vind het uploaden plaats op de achtergrond, op het moment dat je van lokatie wisselt.

De pincodefunctie zorgt ervoor dat anderen niet door jouw bestanden kunnen bladeren. Je kunt optioneel instellen of je een 4-cijferige pincode moet invoeren, telkens wanneer je de app opstart. Er is bovendien gedacht aan een optie om alle lokale data te wissen en uit te loggen, op het moment dat er 10 keer een fout wachtwoord is ingevoerd. De Mega-app reageert sneller en bevat diverse bugfixes. De MEGA-app krijgt een redelijk goede waardering in de App Store, maar is nog niet geoptimaliseerd voor de iPad.

Downloaden: MEGA (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 12:23
Categorie Diensten
Onderwerp online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.