Meer dan 6.000 iPhones op Belgische GSM-netwerken

Volgens Belgische cijfers zijn er inmiddels 6.000 tot 8.000 iPhones actief op de mobiele netwerken in België. Het gaat daarbij om telefoons die voornamelijk uit de VS zijn geïmporteerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MobistarGisteren kreeg ik de vraag hoeveel iPhones er nu eigenlijk in Nederland in gebruik zijn. Maar eerlijk gezegd: ik heb geen idee. Vijfduizend, tienduizend of misschien nog iets meer? In België weten ze het wel: daar zijn 6.000 tot 8.000 iPhones in gebruik, zo blijkt uit cijfers van de mobiele operators. Het Belgische dagblad De Tijd publiceert de cijfers aanstaande donderdag in een artikel.

Het gaat daarbij om gehackte toestellen die voornamelijk vanuit de VS geïmporteerd zijn. Benoit Scheen, de CEO van Mobistar, liet eerder deze week nog weten dat zijn bedrijf wel interesse heeft om de iPhone in België op de markt te brengen. Maar liefst niet te duur, want op een artikel dat net als dit iPhone-nieuwtje vanochtend op Nieuwsblad.be verscheen, zijn de Belgen dol op kortingsbonnen: ze hebben daarmee vorig jaar 97,4 miljoen euro bespaard.

Als de verhouding tussen Nederlandse en Belgische iPhone-gebruikers uit onze eerdere poll ongeveer klopt, dan zou dat betekenen dat er rond de 12.400 Nederlandse iPhone-bezitters zijn.

Via: Truckdiver

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:21
Categorie Providers
Onderwerpen belgische apps, kranten, mobistar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.