Lynk: iPhone als slim dashboard voor je auto

Lynk maakt het mogelijk om gegevens over je auto op je iPhone te bekijken. Het project verscheen eind maart op Kickstarter onder een andere naam, maar werd tijdelijk offline gehaald.

Lynk productshotEind maart schreven we over Dash, een diagnosesysteem voor je auto dat het mogelijk maakt om informatie over je wagen op je iPhone te bekijken. De makers wilden geld inzamelen op Kickstarter om het project van de grond te krijgen, maar liepen tegen de nodige handelsmerkproblemen op. Het project verdween daarom van Kickstarter, maar inmiddels is het apparaatje terug onder de naam Lynk. Het accessoire heeft nu meer dan 50.000 dollar op zak, maar moeten binnen iets meer dan een maand alsnog 700.000 dollar weten in te zamelen.

Je sluit de Lynk aan onder je dashboard, verbindt met het apparaatje via Bluetooth en krijgt in een bijbehorende app informatie over je auto te zien. In de Lynk-applicatie maak je een dashboard waarop informatie van je auto gelezen kan worden. Zo kun je de iPhone gebruiken om enkel te zien hoeveel kilometer per uur je rijdt, of kun je de kilometerstand bekijken in uitgebreide grafieken. Door bij te houden hoeveel benzine je in de tank hebt en wat de huidige benzineprijzen zijn, kun je ook zien hoeveel het kost om de tank weer helemaal te vullen. Heeft je motor problemen, dan kan de app in sommige gevallen extra informatie verschaffen. De app maakt gebruik van Bluetooth 4.0, wat betekent dat je minstens een iPhone 4S nodig hebt.

Lynk kan volgens de makers in ieder geval worden aangesloten op alle benzine-auto’s vanaf 2001 en dieselwagens vanaf 2004 in Europa. Een auto moet ‘On Board Diagnostics II’ ondersteunen om met de Lynk samen te kunnen werken. Kans bestaat dat je auto van voor de genoemde jaren dit ook doet. Je komt hier volgens de maker achter door op zoek te gaan naar een sticker met algemene informatie onder de motorkap. Daar moet ‘OBD II Certified’ staan.

Lynk snelheidsmeter

Net als bij andere Kickstarter-projecten is de Lynk pas een realiteit als de makers hun beoogde bedrag op zak hebben. Dat kan wel eens moeilijker worden voor Lynk dan voor andere producten: met een beoogd totaalbedrag van 750.000 dollar hopen de makers namelijk om meer dan een hoop Kickstarter-projecten in te zamelen. Toch is het maken van een donatie niet heel riskant: halen de makers het geld niet op, dan krijg je geen Lynk – maar wordt er ook geen bedrag van je creditcard gehaald. Een donatie van minstens 89 dollar verzekert je bij een succes van een Lynk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2013, 8:30
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.